Pescuit marin
Pescuit amenajari piscicole
Dunarea si Delta Dunarii
Pescuit subacvatic
Pesti marini
Pesti de apa dulce

Momeli si nade de pescuit
Monturi pentru pescuit
Noduri pentru pescuit
Stiati ca ...?

Undite (fixe)
Vergi
Mulinete
Fire
Naluci
Accesorii
Trusa pentru pescuit
Ambarcatiuni pescuit

Legea nr.192 din
19 aprilie 2001

Completarea Legii
nr.192/2001

Meteo
Solunar pescuit

Aspicuri din peste
Budinci si aluaturi cu peste
Ciorbe si borsuri pescaresti
Conserve de peste
Fructe de mare
Gustari din peste
Peste la cuptor
Peste la gratar
Marinate cu peste
Peste prajit
Piftii din peste
Plachie de peste
Preparate din broaste
Preparate din raci
Preparate diverse
Rasol de peste
Salate din peste
Saramuri de peste
Sosuri pentru peste
Tocaturi din peste

 

Home > Pescuit marin > Bacaliar


Bacaliar (Odontogadus Merlangus)


Are corpul alungit, cu solzi marunti, aproape invizibili, ce se gasesc pe partea dorsala a capului. Culoarea acestui peste este brun-albastruie spre cenusiu, cu o pata neagra la baza aripioarelor pectorale.
Traieste aproape de tarm, pe fundul nisipos al marii, unde poate fi si pescuit. Se reproduce in tot timpul anului, hranindu-se ce crustacee si pesti. Se mai intilneste si la adincimi mari, fiind hrana preferata a rechinului.
Se pescuieste de pe mal, cu monturi ca pentru guvide, iar in cazul fundurilor nisipoase se foloseste taparina, care va fi recuperata prin salturi usoare de pe fund. Se pot prinde astfel 5-6 pesti odata.
Nu exista restrictii privind dimensiunea capturii.



<<INAPOI

 


Pariuri Sportive
 
 
Pescuit | Tehnici de pescuit | Scule de pescuit | Legislatie | Joc pescuit | Magazin pescuit
Despre vreme | Retete culinare | Forum pescuit | Evenimente | Galerie Foto | Publicitate | Contact
 
© 2004-2013 - Creative Vision
Toate drepturile rezervate