Pescuit marin
Pescuit amenajari piscicole
Dunarea si Delta Dunarii
Pescuit subacvatic
Pesti marini
Pesti de apa dulce

Momeli si nade de pescuit
Monturi pentru pescuit
Noduri pentru pescuit
Stiati ca ...?

Undite (fixe)
Vergi
Mulinete
Fire
Naluci
Accesorii
Trusa pentru pescuit
Ambarcatiuni pescuit

Legea nr.192 din
19 aprilie 2001

Completarea Legii
nr.192/2001

Meteo
Solunar pescuit

Aspicuri din peste
Budinci si aluaturi cu peste
Ciorbe si borsuri pescaresti
Conserve de peste
Fructe de mare
Gustari din peste
Peste la cuptor
Peste la gratar
Marinate cu peste
Peste prajit
Piftii din peste
Plachie de peste
Preparate din broaste
Preparate din raci
Preparate diverse
Rasol de peste
Salate din peste
Saramuri de peste
Sosuri pentru peste
Tocaturi din peste

 


„Art. 13_1 – (1) Licenta de pescuit este un document netransmisibil, emis de autoritatea publica centrala care raspunde de pescuit si acvacultura, pe baza datelor înregistrate în fiierul navelor si ambarcatiunilor de pescuit, care va cuprinde date privind proprietarul sau, dupa caz, administratorul navei/ambarcatiunii, caracteristicile tehnice ale acesteia, zona de pescuit, metodele, uneltele si echipamentele de pescuit prevazute la bord, precum si perioada de valabilitate.
(2) În cazul transmiterii proprietatii navei/ambarcatiunii, noul proprietar va comunica schimbarea autoritatii publice centrale care raspunde de pescuit si acvacultura, în vederea eliberarii unei noi licente de pescuit.
(3) Neutilizarea licentei de pescuit, fara o cauza justificata, în timpul perioadei sale de valabilitate, va fi considerata ca o renuntare a titularului la activitatea de pescuit, procedându-se la excluderea definitiva a navei/ambarcatiunii din fiier.
(4) Navele si ambarcatiunile de pescuit au obligatia de a avea la bord licenta de pescuit.
Art.13_2 – (1) Autorizatia de pescuit eliberata de administratorii resurselor acvatice vii va contine date referitoare la titularul acesteia, numarul licentei de pescuit a navei/ambarcatiunii, perioada de valabilitate, zona de pescuit, modalitatea de pescuit si cota alocata pe specii.
(2) Un ansamblu de nave/ambarcatiuni cu aceleai caracteristici, si care activeaza în aceeasi zona de pescuit, va putea primi o autorizatie colectiva de pescuit.
(3) Autorizatia de pescuit se va elibera si în cazul exercitarii activitatii de pescuit în ape ce nu apartin jurisdictiei sau suveranitatii române.
(4) În termen de 90 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi, autoritatea publica centrala care raspunde de pescuit si acvacultura va stabili modelul autorizatiilor de pescuit.”
<<inapoi

 


Pariuri Sportive
 
 
Pescuit | Tehnici de pescuit | Scule de pescuit | Legislatie | Joc pescuit | Magazin pescuit
Despre vreme | Retete culinare | Forum pescuit | Evenimente | Galerie Foto | Publicitate | Contact
 
© 2004-2013 - Creative Vision
Toate drepturile rezervate