Pescuit marin
Pescuit amenajari piscicole
Dunarea si Delta Dunarii
Pescuit subacvatic
Pesti marini
Pesti de apa dulce

Momeli si nade de pescuit
Monturi pentru pescuit
Noduri pentru pescuit
Stiati ca ...?

Undite (fixe)
Vergi
Mulinete
Fire
Naluci
Accesorii
Trusa pentru pescuit
Ambarcatiuni pescuit

Legea nr.192 din
19 aprilie 2001

Completarea Legii
nr.192/2001

Meteo
Solunar pescuit

Aspicuri din peste
Budinci si aluaturi cu peste
Ciorbe si borsuri pescaresti
Conserve de peste
Fructe de mare
Gustari din peste
Peste la cuptor
Peste la gratar
Marinate cu peste
Peste prajit
Piftii din peste
Plachie de peste
Preparate din broaste
Preparate din raci
Preparate diverse
Rasol de peste
Salate din peste
Saramuri de peste
Sosuri pentru peste
Tocaturi din peste

 


"Art. 38_2 – Autoritatea publica centrala care raspunde de pescuit si acvacultura stabileste masuri privind comercializarea si procesarea produselor obtinute din pescuit si din acvacultura, în special pentru:
a) respectarea standardelor de calitate a produselor pescareti pe toata durata procesului de comercializare, pentru a asigura transparenta pe piata si pentru a face posibila informarea corespunzatoare a consumatorilor, în special în ceea ce priveste natura produsului;
b) elaborarea de norme tehnice, în conformitate cu reglementarile pentru conservarea si protectia resurselor acvatice vii, care sa garanteze desfasurarea optima a procesului de comercializare a produselor rezultate din pescuit si acvacultura;
c) încurajarea si sprijinirea procesarii produselor;
d) îmbunatatirea calitatii si promovarea acestor produse.
Art. 38_3 – (1) Pe parcursul întregului proces de comercializare, produsele trebuie sa fie identificate corect si sa îndeplineasca normele privind comercializarea, stabilite de autoritatea publica centrala care raspunde de pescuit si acvacultura.
(2) Normele privind comercializarea produselor pescaresti se refera, în principal, la prospetime, calibraj, denumirea speciei, originea produsului, prezentare si etichetare.
Art. 38_4 – (1) În sensul prezentei legi, prin prima vânzare se întelege acea vânzare care se realizeaza pentru prima data si care stabileste pretul produsului prin document.
(2) Prima vânzare a produselor proaspete, refrigerate si/sau congelate realizate din pescuit se face în locurile stabilite si autorizate de catre autoritatea publica centrala care raspunde de pescuit si acvacultura.
Art. 38_5 – Produsele proaspete, refrigerate si/sau congelate realizate din pescuit, care constituie obiectul primei vânzari într-un loc situat în afara portului de debarcare si care trebuie sa fie transportate înainte de a se produce prima vânzare sunt însotite, pâna la locul primei vânzari, de documente stabilite de autoritatea publica centrala care raspunde de pescuit si acvacultura.
Art. 38_6 – Este interzisa comercializarea produselor obtinute din pescuit si acvacultura, de orice origine sau provenienta, a caror marime sau greutate este mai mica decât cea prevazuta în reglementari, sau al caror mod de obtinere nu este în conformitate cu normele stabilite de catre autoritatea publica centrala care raspunde de pescuit si acvacultura sau contravin normelor sanitar-veterinare."




<<inapoi

 


Pariuri Sportive
 
 
Pescuit | Tehnici de pescuit | Scule de pescuit | Legislatie | Joc pescuit | Magazin pescuit
Despre vreme | Retete culinare | Forum pescuit | Evenimente | Galerie Foto | Publicitate | Contact
 
© 2004-2013 - Creative Vision
Toate drepturile rezervate