Pescuit marin
Pescuit amenajari piscicole
Dunarea si Delta Dunarii
Pescuit subacvatic
Pesti marini
Pesti de apa dulce

Momeli si nade de pescuit
Monturi pentru pescuit
Noduri pentru pescuit
Stiati ca ...?

Undite (fixe)
Vergi
Mulinete
Fire
Naluci
Accesorii
Trusa pentru pescuit
Ambarcatiuni pescuit

Legea nr.192 din
19 aprilie 2001

Completarea Legii
nr.192/2001

Meteo
Solunar pescuit

Aspicuri din peste
Budinci si aluaturi cu peste
Ciorbe si borsuri pescaresti
Conserve de peste
Fructe de mare
Gustari din peste
Peste la cuptor
Peste la gratar
Marinate cu peste
Peste prajit
Piftii din peste
Plachie de peste
Preparate din broaste
Preparate din raci
Preparate diverse
Rasol de peste
Salate din peste
Saramuri de peste
Sosuri pentru peste
Tocaturi din peste

 


"Art. 38_20 – (1) Autoritatea publica centrala care raspunde de pescuit si acvacultura monitorizeaza activitatea de pescuit prin stabilirea sistemelor de comunicare permanenta pentru cunoasterea, în timp real, a intrarilor, iesirilor precum si stationarea navelor/ambarcatiunilor în zonele de pescuit, capturile, intrarile si iesirile din port sau alte circumstante.
(2) Pentru monitorizarea efortului de pescuit, în cadrul autoritatii publice centrale care raspunde de pescuit si acvacultura, se constituie fiierul navelor si ambarcatiunilor de pescuit, cu caracter administrativ, care va cuprinde toate navele/ambarcatiunile cu pavilion românesc ce pot exercita activitatea de pescuit în apele maritime si continentale sau activitati auxiliare pescuitului.
(3) Navele si ambarcatiunile incluse în fiierul navelor si ambarcatiunilor de pescuit primesc licenta de pescuit.
(4) Autoritatea publica centrala care raspunde de pescuit si acvacultura, împreuna cu Autoritatea Navala Româna, stabileste modul de operare a fiierului navelor si ambarcatiunilor de pescuit. Art. 38.21 – La bordul navelor/ambarcatiunilor trebuie sa existe
un jurnal de pescuit în care sunt notate detalii privind activitatea de pescuit, stabilite de autoritatea publica centrala care raspunde de pescuit si acvacultura. Autoritatea publica centrala care raspunde de pescuit si acvacultura poate scuti de obligatia de a avea la bord jurnalul de pescuit unele nave/ambarcatiuni care nu au conditii de completare a acestuia.
Art. 38_22 – (1) Navele/ambarcatiunile, care descarca pe teritoriul national capturile, trebuie sa prezinte autoritatii publice centrale care raspunde de pescuit si acvacultura, în conditiile stabilite de aceasta, o declaratie de debarcare care va cuprinde cantitatile descarcate pentru fiecare specie, zona de provenienta si alte date stabilite de aceasta.
(2) Navele/ambarcatiunile româneti care descarca produsele pescaresti în afara teritoriului national au obligatia de a comunica datele cuprinse în declaratia de debarcare autoritatii publice centrale care raspunde de pescuit si acvacultura, în conditiile stabilite de aceasta.
(3) Navele ce apartin statelor terte, si care vor sa descarce produse pescaresti în porturile românesti, trebuie sa comunice autoritatii publice centrale care raspunde de pescuit si acvacultura portul de descarcare, ora de sosire si declaratia de debarcare.
(4) Operatiunea de descarcare poate începe din momentul în care capitanul navei sau reprezentantul sau prezinta un aviz din partea autoritatii publice centrale care raspunde de pescuit si acvacultura.
Art. 38_23 – (1) Navele/ambarcatiunile de pescuit aflate sub pavilion românesc comunica autoritatii publice centrale care raspunde de pescuit si acvacultura, în termenii stabiliti de aceasta, date privind transbordarea produselor de pescuit realizate la bord pe alte nave/ambarcatiuni sau pe care le primesc de la alte nave/ambarcatiuni.
(2) Navele apartinând statelor terte vor trebui sa obtina
autorizatie de transbordare.
Art. 38_24 - (1) Dimensiunile minime ale speciilor de pesti si alte vietuitoare acvatice, admise la pescuit în bazinele piscicole naturale, si dimensiunile minime ale ochiului uneltelor de pescuit sunt prevazute în anexa nr.4.
(2) În functie de rezultatele cercetarilor si de evolutia marimii stocurilor, anexa nr.4 poate fi modificata prin hotarâre a Guvernului, la propunerea autoritatii publice centrale care raspunde de pescuit si acvacultura.
(3) Exemplarele cu dimensiunile sub limita minima celei reglementate nu vor putea fi retinute la bord, transbordate, descarcate sau comercializate, acestea fiind redate mediului acvatic, imediat dupa capturarea lor.
Art. 38_25 – (1) Anual, autoritatea publica centrala care raspunde de pescuit si acvacultura, pe baza studiilor stiintifice, va stabili, prin ordin, perioadele si zonele de prohibitie a pescuitului, precum si zonele de protectie a resurselor acvatice vii.
(2) Pentru apele curgatoare care constituie frontiera de stat, perioadele de prohibitie, regulile de pescuit, precum si zonele de protectie a resurselor acvatice vii se stabilesc în concordanta cu conventiile internationale încheiate cu celelalte state riverane."
<<inapoi

 


Pariuri Sportive
 
 
Pescuit | Tehnici de pescuit | Scule de pescuit | Legislatie | Joc pescuit | Magazin pescuit
Despre vreme | Retete culinare | Forum pescuit | Evenimente | Galerie Foto | Publicitate | Contact
 
© 2004-2013 - Creative Vision
Toate drepturile rezervate