Pescuit marin
Pescuit amenajari piscicole
Dunarea si Delta Dunarii
Pescuit subacvatic
Pesti marini
Pesti de apa dulce

Momeli si nade de pescuit
Monturi pentru pescuit
Noduri pentru pescuit
Stiati ca ...?

Undite (fixe)
Vergi
Mulinete
Fire
Naluci
Accesorii
Trusa pentru pescuit
Ambarcatiuni pescuit

Legea nr.192 din
19 aprilie 2001

Completarea Legii
nr.192/2001

Meteo
Solunar pescuit

Aspicuri din peste
Budinci si aluaturi cu peste
Ciorbe si borsuri pescaresti
Conserve de peste
Fructe de mare
Gustari din peste
Peste la cuptor
Peste la gratar
Marinate cu peste
Peste prajit
Piftii din peste
Plachie de peste
Preparate din broaste
Preparate din raci
Preparate diverse
Rasol de peste
Salate din peste
Saramuri de peste
Sosuri pentru peste
Tocaturi din peste

 


FIRE

Legatura directa, materiala intre pescar si peste o face firul. Vibratiile amandurora se fac simtite prin aceasta firava legatura. Firul este o componenta de baza in lupta placuta dintre om si peste. In functie de materialul din care sunt confectionate, firele se impart in trei categorii principale (vom folosi termeni uzuali):
- monofilament (nylon etc.);
- textile - multifilament;
- metalice.
Sunt si combinatii intre aceste materiale ce cresc calitatile firului, facandu-l util in locurile si specille de pest ice pot fi capturati. Cele mai uzuale fire folosite de majoritatea pescarilor sunt monofilamentele, ce pot avea grosimi foarte variate de la 0,05 mm la 5-6 mm, poate si mai groase. Principiul de baza este urmatorul: cu cat firele sunt mai subtiri, mai fine, cu atat sansa de a pacali pestele creste. Chiar un prieten de-al nostru povestea: "i-am dat cu 0,18, cu 0,14, la 0,12 a luat momeala" - pescuia la Sheffield la crap.PESCUITUL CU VARGA, cu pluta, presupune folosirea firelor cat mai subtiri, tinandu-se cont de greutatea plutei, lungimea vergii si configuratia fundului locatiei in care pescuiti. Un rol foarte important il au curentii provocati de vant sau apa. Aici se pot folosi fie fire scufundatoare, fie fire care plutesc. Am vazut pe cineva care pescuia chiar cu fir incretit la suprafata apei fara pluta, si va spun ca avea rezultate foarte bune in comparative cu ceilalti pescari.
Nu trebuie neglijat faptul ca pe o linie echilibrata (pentru varga) se pot folosi 2-3 grosimi de fir in acelasi timp. In orice caz e bine carligele sa fie legate cu un fir mai subtire decat restul campului (evitati deteriorarea intregii linii in conditiile agatarii carligului involuntar). Pot fi folosite si multifilamente, textile ce prezinta o rezistenta mare dar de regula acestea sunt rigide fara mare elasticitate, impreunand linia echilibrata.

PESCUITUL CU LANSETA

 


Pariuri Sportive
 
 
Pescuit | Tehnici de pescuit | Scule de pescuit | Legislatie | Joc pescuit | Magazin pescuit
Despre vreme | Retete culinare | Forum pescuit | Evenimente | Galerie Foto | Publicitate | Contact
 
© 2004-2013 - Creative Vision
Toate drepturile rezervate