Pescuit marin
Pescuit amenajari piscicole
Dunarea si Delta Dunarii
Pescuit subacvatic
Pesti marini
Pesti de apa dulce

Momeli si nade de pescuit
Monturi pentru pescuit
Noduri pentru pescuit
Stiati ca ...?

Undite (fixe)
Vergi
Mulinete
Fire
Naluci
Accesorii
Trusa pentru pescuit
Ambarcatiuni pescuit

Legea nr.192 din
19 aprilie 2001

Completarea Legii
nr.192/2001

Meteo
Solunar pescuit

Aspicuri din peste
Budinci si aluaturi cu peste
Ciorbe si borsuri pescaresti
Conserve de peste
Fructe de mare
Gustari din peste
Peste la cuptor
Peste la gratar
Marinate cu peste
Peste prajit
Piftii din peste
Plachie de peste
Preparate din broaste
Preparate din raci
Preparate diverse
Rasol de peste
Salate din peste
Saramuri de peste
Sosuri pentru peste
Tocaturi din peste

 


Art. 52. - (1) Avizarea construirii unor noi baraje sau centrale hidroelectrice va fi conditionata de existenta studiilor privind asigurarea debitelor minime permanente pe râuri, în aval de acestea, necesare vietii, migrarii si reproducerii speciilor de pesti si a altor vietuitoare acvatice.
(2) Barajele construite pe râuri vor fi echipate cu instalatii care sa permita migrarea pestilor, iar prizele de captare, cu dispozitive care sa împiedice aspirarea pestilor si a altor vietuitoare acvatice, daca pe baza studiilor ce se vor efectua acestea se impun.
(3) Barajele si centralele hidroelectrice noi vor fi echipate cu astfel de instalatii, iar cele care urmeaza sa se construiasca pe Dunare vor fi prevazute cu instalatii speciale care sa permita migrarea sturionilor si scrumbiei de Dunare spre zonele de reproducere. În cazul în care din studiile realizate rezulta ca echiparea barajului cu trecatori este ineficienta, cu avizul autoritatii publice centrale pentru agricultura, alimentatie si silvicultura si al autoritatii publice centrale de protectie a mediului, detinatorul cu orice titlu al barajului va realiza amenajari piscicole pentru producerea puietului din speciile afectate, amplasate în apropierea lacului de acumulare. Detinatorul cu orice titlu al barajului este obligat sa predea dupa receptionare, pentru exploatare, Companiei Nationale de Administrare a Fondului Piscicol, instalatiile sau amenajarile piscicole, fara recuperarea valorii de investitie aferente acestora. Procedura de avizare si de receptie a lucrarilor privind instalatiile speciale va fi elaborata, în conformitate cu prevederile legale, de catre autoritatea publica centrala pentru agricultura, alimentatie si silvicultura, cu avizul autoritatii publice centrale de protectie a mediului, în termen de 60 de zile de la data publicarii prezentei legi în Monitorul Oficial al României, Partea I.
(4) Pescuitul este interzis în aval de baraje pe o distanta, masurata de la bazinul de linistire, de 100 m pentru apele din zona montana, de 300 m pentru apele curgatoare din zona colinara si de 500 m pentru apele curgatoare din zona de ses. Pentru apele de frontiera restrictiile de pescuit în zona barajelor se stabilesc prin conventii si acorduri internationale.


<<inapoi

 


Pariuri Sportive
 
 
Pescuit | Tehnici de pescuit | Scule de pescuit | Legislatie | Joc pescuit | Magazin pescuit
Despre vreme | Retete culinare | Forum pescuit | Evenimente | Galerie Foto | Publicitate | Contact
 
© 2004-2013 - Creative Vision
Toate drepturile rezervate