Pescuit marin
Pescuit amenajari piscicole
Dunarea si Delta Dunarii
Pescuit subacvatic
Pesti marini
Pesti de apa dulce

Momeli si nade de pescuit
Monturi pentru pescuit
Noduri pentru pescuit
Stiati ca ...?

Undite (fixe)
Vergi
Mulinete
Fire
Naluci
Accesorii
Trusa pentru pescuit
Ambarcatiuni pescuit

Legea nr.192 din
19 aprilie 2001

Completarea Legii
nr.192/2001

Meteo
Solunar pescuit

Aspicuri din peste
Budinci si aluaturi cu peste
Ciorbe si borsuri pescaresti
Conserve de peste
Fructe de mare
Gustari din peste
Peste la cuptor
Peste la gratar
Marinate cu peste
Peste prajit
Piftii din peste
Plachie de peste
Preparate din broaste
Preparate din raci
Preparate diverse
Rasol de peste
Salate din peste
Saramuri de peste
Sosuri pentru peste
Tocaturi din peste

 


Art. 4 Pentru protejarea unor specii cu valoare economica, admise la pescuit comercial si/sau sportiv se modifica dimensiunile minime în centimetri ce permite retinerea pestilor din urmatoarele specii:
" Biban 20 cm;
" Crap 45 cm;
" Calcan 50 cm;
" Chefal 30 cm;
" Somn 65 cm;
" Salau 50 cm;
" Stiuca 50 cm.

Art. 5 Pentru determinarea precisa a ariilor de refugiu a acestor specii periclitate, cu valoare economica si/sau ecologica, gestionarii resurselor acvatice vii (Compania Nationala de Administrare a Fondului Piscicol, Administratia Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii", Regia Nationala a Padurilor - Romsilva) vor finanta studii de specialitate. De asemenea gestionarii resurselor acvatice vii au obligatia sa finanteze, în baza studiilor de specialitate, elaborate de institutiile de cercetare, de profil, realizarea unor programe de înmultire în captivitate si de populare.

Art. 6 Pentru determinarea precisa a speciilor protejate gestionarii resurselor acvatice vii vor realiza determinatoare de lucru cu fotografii color pentru gestionari si personalul de paza, control si inspectie

Art. 7 Pentru monitoringul ecologic si managementul durabil al resurselor autoregenerabile piscicole se vor finanta de catre administratorul si gestionarii resurselor acvatice vii, în conformitate cu legea 192/2001 cu completarile si modificarile ulterioare evaluarea anuala a stocurilor de pesti si studii de evaluare a TAC-ului cu stabilirea cu precadere a gradelor de vulnerabilitate a speciilor enumerate în Anexa 1, în conformitate cu Conventia Diversitatii Biologice a Organizatiei Natiunilor Unite, Uniunea Internationala pentru Conservarea Naturii (UICN) si Programul Natura 2000 al Uniunii Europene.

Art. 8 Gestionarii si beneficiarii dreptului de pescuit exercita cu personal calificat paza si supravegherea în vederea respectarii prezentului ordin.

Art. 9 Agentia Nationala de Pescuit si Acvacultura, împreuna cu Compania Nationala de Administrare a Fondului Piscicol si Administratia Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii" vor organiza si sustine financiar derularea prin Agentia Nationala de Consultanta Agricola a programelor de reconversie profesionala pentru pescarii profesionisti, afectati de prevederile prezentului ordin.

Art. 10 Perioada de interdictie poate fi prelungita în baza studiilor de specialitate, elaborate de institutiile de cercetare, de profil, recunoscute de catre autoritatea publica centrala care raspunde de pescuit si acvacultura.

Art. 11 Anexa nr. 1 face parte integranta din prezentul ordin.

Art. 12 Prezentul ordin se publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.

MINISTRUMINISTRU

Gheorghe FLUTURSulfina BARBU<<pagina anterioara - pagina urmatoare>>

 


Pariuri Sportive
 
 
Pescuit | Tehnici de pescuit | Scule de pescuit | Legislatie | Joc pescuit | Magazin pescuit
Despre vreme | Retete culinare | Forum pescuit | Evenimente | Galerie Foto | Publicitate | Contact
 
© 2004-2013 - Creative Vision
Toate drepturile rezervate