Pescuit marin
Pescuit amenajari piscicole
Dunarea si Delta Dunarii
Pescuit subacvatic
Pesti marini
Pesti de apa dulce

Momeli si nade de pescuit
Monturi pentru pescuit
Noduri pentru pescuit
Stiati ca ...?

Undite (fixe)
Vergi
Mulinete
Fire
Naluci
Accesorii
Trusa pentru pescuit
Ambarcatiuni pescuit

Legea nr.192 din
19 aprilie 2001

Completarea Legii
nr.192/2001

Meteo
Solunar pescuit

Aspicuri din peste
Budinci si aluaturi cu peste
Ciorbe si borsuri pescaresti
Conserve de peste
Fructe de mare
Gustari din peste
Peste la cuptor
Peste la gratar
Marinate cu peste
Peste prajit
Piftii din peste
Plachie de peste
Preparate din broaste
Preparate din raci
Preparate diverse
Rasol de peste
Salate din peste
Saramuri de peste
Sosuri pentru peste
Tocaturi din peste

 

Retete culinare - preparate culinare din carne de peste

Aperitiv de rosii cu peste


Ingrediente: 6 roşii mijlocii, 1-2 cutii de ton sau alt peşte slab, 300 grame de mazăre, o ceaşcă de sos de usturoi, piper, 1 lingură de pătrunjel tocat.

Mod de preparare I: Roşiile se taie în două dacă sunt mari şi se golesc de miez, se sărează, se lasă cu gura în jos, să se scurgă; dacă sunt roşii mai mici, rotunde, se taie un căpăcel, se scoate miezul cu linguriţa, se sărează, se lasă la scurs. Tonul, scurs de ulei, tăiat bucăţi mici, este amestecat cu mazărea, miezul roşiilor mărunţit, scurs bine, şi sosul de usturoi. Se umplu roşiile, se acoperă cu căpăcelul lor, se servesc reci. Sosul de usturoi: 1 căpăţână mică de usturoi, 1/2 linguriţă de boia de ardei, 1 gălbenuş, 100 ml ulei, sare, 1/2 linguriţă de oţet. Se striveşte usturoiul în piuliţa de lemn. Se adaugă sarea, bo-taua, gălbenuşul. Se amestecă mereu, turnând câte puţin ulei, ca la maioneză. Se acreşte cu zeamă de lămâie. Se freacă bine până devine o cremă omogenă.

Mod de preparare II: Roşii mici, scobite de miez, scurse, se umplu cu compoziţia următoare: sardele dezosate, scurse de ulei, tăiate bucăţi mici, 2-3 linguri de maioneză picantă, la care se poate adăuga un miez de salată verde, tăiat fin.

Mod de preparare III: 600 grame rasol de peşte alb; 2 ouă fierte tari; 2-3 castraveciori în oţet; 1 lingură de muştar, măsline, 6-7 roşii potrivit de mari. Se taie un capac, se golesc roşiile de miez, se lasă la scurs. Se taie miezul de roşii mărunt şi se pune pe foc până când devine o pastă, care se pasează. Peştele se toacă mărunt, împreună cu ouăle fierte; se adaugă sosul gros de roşii, rece, muştarul; se umplu roşiile şi se decorează cu măsline si castraveciori.




Pestele proaspat are Ónotatoarele umede, se detaseaza qreu; cel alterat uscate, se detaseaza usor.

Trimite o reteta culinara din peste si va fi publicata pe sit alaturi de numele tau (click aici!)

<<inapoi

 


Pariuri Sportive
 
 
Pescuit | Tehnici de pescuit | Scule de pescuit | Legislatie | Joc pescuit | Magazin pescuit| Joc pescuit | Magazin pescuit
Despre vreme | Retete culinare | Forum pescuit | Evenimente | Galerie Foto | Publicitate | Contact
 
© 2004-2013 - Creative Vision
Toate drepturile rezervate