Pescuit marin
Pescuit amenajari piscicole
Dunarea si Delta Dunarii
Pescuit subacvatic
Pesti marini
Pesti de apa dulce

Momeli si nade de pescuit
Monturi pentru pescuit
Noduri pentru pescuit
Stiati ca ...?

Undite (fixe)
Vergi
Mulinete
Fire
Naluci
Accesorii
Trusa pentru pescuit
Ambarcatiuni pescuit

Legea nr.192 din
19 aprilie 2001

Completarea Legii
nr.192/2001

Meteo
Solunar pescuit

Aspicuri din peste
Budinci si aluaturi cu peste
Ciorbe si borsuri pescaresti
Conserve de peste
Fructe de mare
Gustari din peste
Peste la cuptor
Peste la gratar
Marinate cu peste
Peste prajit
Piftii din peste
Plachie de peste
Preparate din broaste
Preparate din raci
Preparate diverse
Rasol de peste
Salate din peste
Saramuri de peste
Sosuri pentru peste
Tocaturi din peste

 

Retete culinare - preparate culinare din carne de peste

Biban de mare la cuptor


Varianta I

Ingrediente: 1 biban mare de cca. 1kg, 1 capatana mare de usturoi, 2 lamai, 120g de miez de nuca, 250ml ulei de masline, sare grunjoasa, boabe de piper, 1 varf de cutit de boia iute.

Se curata si se spala pestele; presarati-l cu sare atat in interior cat si in exterior. Pisati usturoiul impreuna cu cateva boabe de piper si presarati pestele in interior cu o parte din acest amestec. Asezati pestele pe folie de aluminiu, infasurati-l si inchdeti-l in folie asa incat sa ramana aer inauntru. Se pune in tava si se tine la cuptor timp de 40 de minute. La amestecul ramas se adauga miezul de nuca, sucul de la lamai si boiaua iute. Se amesteca pana se obtine un sos omogen. Cand e gata pestele, se scoate din folia de aluminiu, se aseaza pe farfurie si se serveste cald, cu sosul preparat alaturi.


Varianta II

Ingrediente: 1 biban mare de cca. 1kg, 1 capatana mare de usturoi, 2 lamai, 120g de miez de nuca, 250ml ulei de masline, sare grunjoasa, boabe de piper, 1 varf de cutit de boia iute.

Se curata si se spala pestele; presarati-l cu sare atat in interior cat si in exterior. Pisati usturoiul impreuna cu cateva boabe de piper si presarati pestele in interior cu o parte din acest amestec. Asezati pestele pe folie de aluminiu, infasurati-l si inchdeti-l in folie asa incat sa ramana aer inauntru. Se pune in tava si se tine la cuptor timp de 40 de minute. La amestecul ramas se adauga miezul de nuca, sucul de la lamai si boiaua iute. Se amesteca pana se obtine un sos omogen. Cand e gata pestele, se scoate din folia de aluminiu, se aseaza pe farfurie si se serveste cald, cu sosul preparat alaturi.


Pestele proaspat are globii oculari bombati si clari, corneea transparenta, pupila bine vizibila; cel alterat are globii oculari adanciti in orbite, corneea mata, tulbure, pupila nedistincta.

Trimite o reteta culinara din peste si va fi publicata pe sit alaturi de numele tau (click aici!)

<<inapoi

 


Pariuri Sportive
 
 
Pescuit | Tehnici de pescuit | Scule de pescuit | Legislatie | Joc pescuit | Magazin pescuit
Despre vreme | Retete culinare | Forum pescuit | Evenimente | Galerie Foto | Publicitate | Contact
 
© 2004-2013 - Creative Vision
Toate drepturile rezervate