Pescuit marin
Pescuit amenajari piscicole
Dunarea si Delta Dunarii
Pescuit subacvatic
Pesti marini
Pesti de apa dulce

Momeli si nade de pescuit
Monturi pentru pescuit
Noduri pentru pescuit
Stiati ca ...?

Undite (fixe)
Vergi
Mulinete
Fire
Naluci
Accesorii
Trusa pentru pescuit
Ambarcatiuni pescuit

Legea nr.192 din
19 aprilie 2001

Completarea Legii
nr.192/2001

Meteo
Solunar pescuit

Aspicuri din peste
Budinci si aluaturi cu peste
Ciorbe si borsuri pescaresti
Conserve de peste
Fructe de mare
Gustari din peste
Peste la cuptor
Peste la gratar
Marinate cu peste
Peste prajit
Piftii din peste
Plachie de peste
Preparate din broaste
Preparate din raci
Preparate diverse
Rasol de peste
Salate din peste
Saramuri de peste
Sosuri pentru peste
Tocaturi din peste

 

Retete culinare - preparate culinare din carne de peste

Borş cu perişoare de peşte


Ingrediente: 1 kg de peşte; 150 grame de miez de franzelă; 200 grame de ceapă; 300 grame de zarzavat, 100 grame de orez, 100 grame de pastă de roşii, 2 ouă, 100 ml de ulei, 1 I de borş, Ieuştean, pătrunjel, sare, piper.

Mod de preparare: Jumătate din cantitatea de ceapă curăţată, spălată şi tăiată mărunt, împreună cu zarzavatul curăţat, spălat şi tăiat mărunt, se călesc uşor în ulei, într-o cratiţă acoperită. Se sting cu apă, lăsându-le să fiarbă aproape complet. Orezul, ales şi spălat bine în apă rece, se opăreşte cu apă clocotită, se spală din nou şi se pune în cratiţa cu zarzavatul fiert. Borşul se fierbe separat, se ia periodic spuma, se toarnă în cratiţa cu zarzavat. Peştele, curăţat de oase, împreună cu pâinea, înmuiată în lapte îndoit cu puţină apă, stoarsă bine, şi restul de ceapă se trec prin maşina de tocat, după care se adaugă sare, piper, verdeaţă şi ouăle crude. Se frământă până se obţine o pastă omogenă. Din această compoziţie se fac perisoare de mărimea dorită; se rotunjesc în palme (care, din când în când se umezesc ca să nu se prindă tocatura), se pun pe o farfurie udă şi se răstoarnă toate odată în oala cu borş clocotind. Perişoarele trebuie să fiarbă, la foc domol, cam 20 de minute. La sfârşit, se adaugă sare şi leuştean tocat mărunt.



Pestii cu solzi se curata īn felul urmator: cu māna stānga se tine pestele de partea de la coada, iar cu dreapta, cu ajutorul unui cutit, se rad solzii īn sens contrar asezarii lor. Pentru a desprinde solzii cu mai multa usurinta, se tine pestele un minut deasupra unui vas cu apa clocotita. Bibanul si linul se trec prin apa clocotita, cāteva secunde, apoi se rad solzii cu cutitul. Pestii mici se iasa īn apa cu otet cāteva minute sau se curata, frecāndu-i cu malai. E preferabil sa se taie īnotatoarele si tepii din partea terminala a cozii. Dupa ce au fost curatati de solzi, pestii se freaca bine cu o perie aspra, pāna cānd culoarea pielii devine alba.

Trimite o reteta culinara din peste si va fi publicata pe sit alaturi de numele tau (click aici!)

<<inapoi

 


Pariuri Sportive
 
 
Pescuit | Tehnici de pescuit | Scule de pescuit | Legislatie | Joc pescuit | Magazin pescuit
Despre vreme | Retete culinare | Forum pescuit | Evenimente | Galerie Foto | Publicitate | Contact
 
© 2004-2013 - Creative Vision
Toate drepturile rezervate