Pescuit marin
Pescuit amenajari piscicole
Dunarea si Delta Dunarii
Pescuit subacvatic
Pesti marini
Pesti de apa dulce

Momeli si nade de pescuit
Monturi pentru pescuit
Noduri pentru pescuit
Stiati ca ...?

Undite (fixe)
Vergi
Mulinete
Fire
Naluci
Accesorii
Trusa pentru pescuit
Ambarcatiuni pescuit

Legea nr.192 din
19 aprilie 2001

Completarea Legii
nr.192/2001

Meteo
Solunar pescuit

Aspicuri din peste
Budinci si aluaturi cu peste
Ciorbe si borsuri pescaresti
Conserve de peste
Fructe de mare
Gustari din peste
Peste la cuptor
Peste la gratar
Marinate cu peste
Peste prajit
Piftii din peste
Plachie de peste
Preparate din broaste
Preparate din raci
Preparate diverse
Rasol de peste
Salate din peste
Saramuri de peste
Sosuri pentru peste
Tocaturi din peste

 

Retete culinare - preparate culinare din carne de peste

Bors de peste pescaresc la ceaun de 30 de litri


Pentru bors sunt necesare,un crap 1,5-2 kg,un somn 1 kg ,salau , stiuca,caras toate sa nu fie mai mici de 500g,suc de rosii cam 1 kg,1 kg rosii ,2 kg cartofi,5-6 ardei grasi mari,6-7 cepe mijlocii,ulei sare otet 2-3 legaturi de leustean si ceapa verde si mujdei de usturoi cam 500 g Se pune in ceaun apa din dunare(de preferat) pana la jumatate cu un pumn de sare se pune foc sa clocoteasca ,cand clocoteste apa se pune ceapa taiata in patru rosiile tot in patru, cartofii ,ardeii ,se lasa sa clocoteasca pana se patrund cartofii apoi se adauga sucul de rosii se potriveste de sare si acreala si cand clocoteste se pune tot pestele in ordine...intai capetele intregi,apoi crapul apoi tot pestele ,se lasa sa clocoteasca pana se ridica pestele deasupra se amesteca cu foarte mare grija cu spumiera fara sa se rupa pestele ,apoi se pune ulei , otet, sare daca mai este necesara si verdeata(leusteanul si cepa verde)..se lasa pe foc dar nu se mai pun lemne , cand s a oprit din clocotit se serveste in felul urmator,se scoate pestele din bors pe platouri si in castronele se pune bors impreuna cu mujdeiul care a fost diluat cu putin zeama din bors.pofta buna.

Reteta oferita de: Mirela Medeleanu





Peştele nu se porţioneazâ decît în momentul cînd se prepară. Nu se ţine mult tăiat în bucăţi fiindcă se alterează uşor, mai ales la căldură.

Trimite o reteta culinara din peste si va fi publicata pe sit alaturi de numele tau (click aici!)

<<inapoi

 


Pariuri Sportive
 
 
Pescuit | Tehnici de pescuit | Scule de pescuit | Legislatie | Joc pescuit | Magazin pescuit
Despre vreme | Retete culinare | Forum pescuit | Evenimente | Galerie Foto | Publicitate | Contact
 
© 2004-2013 - Creative Vision
Toate drepturile rezervate