Pescuit marin
Pescuit amenajari piscicole
Dunarea si Delta Dunarii
Pescuit subacvatic
Pesti marini
Pesti de apa dulce

Momeli si nade de pescuit
Monturi pentru pescuit
Noduri pentru pescuit
Stiati ca ...?

Undite (fixe)
Vergi
Mulinete
Fire
Naluci
Accesorii
Trusa pentru pescuit
Ambarcatiuni pescuit

Legea nr.192 din
19 aprilie 2001

Completarea Legii
nr.192/2001

Meteo
Solunar pescuit

Aspicuri din peste
Budinci si aluaturi cu peste
Ciorbe si borsuri pescaresti
Conserve de peste
Fructe de mare
Gustari din peste
Peste la cuptor
Peste la gratar
Marinate cu peste
Peste prajit
Piftii din peste
Plachie de peste
Preparate din broaste
Preparate din raci
Preparate diverse
Rasol de peste
Salate din peste
Saramuri de peste
Sosuri pentru peste
Tocaturi din peste

 

Retete culinare - preparate culinare din carne de peste

Budincă de peşte


Mod de preparare I: Se curăţă şi se spală un şalău sau o ştiucă de 1-1,5 kg. Se scot cu grijă toate oasele, se toacă peştele mărunt. Se freacă spumă 2 linguri de unt, se amestecă cu 2 felii groase de pâine, muiate în lapte şi stoarse, puţină ceapă tocată, sare, piper, peştele şi 4 ouă întregi bătute puţin. Ungem cu unt un şervet şi îl aşezăm într-un castron, astfel încât să iasă capetele peste marginea castronului. Se pune compoziţia de mai sus, se adună marginile şervetului, se leagă cu o sfoară, dându-i o formă rotundă. Se fierbe în vas acoperit, cu apă sărată şi clocotită, trei sferturi de oră. Când este gata, o scoatem din şervet şi tăiem felii groase. Se serveşte fierbinte, cu sos de roşii sau cu sos de ciuperci.

Mod de preparare II: 300 grame de peşte fiert, 50 grame de fulgi de cartofi, 1 ou întreg, 2 gălbenuşuri, 400 ml lapte, 50 grame de unt. Se pregăteşte un sos alb gros, dintr-o lingură de unt, o lingură vârf uită de făină şi lapte (250 ml), sare, piper. Cartofii fulgi cu restul de lapte rece se amestecă bine. Peştele tocat mărunt se amestecă cu gălbenuşurile, sosul alb, albuşurile bătute spumă, puţină nucşoară rasă, piureul de cartofi. Se aşază într-o formă unsă cu unt şi presărată cu pesmet; deasupra se unge cu oul întreg bătut şi amestecat cu caşcaval ras. Se pune la cuptor, la foc bun, până se rumeneşte. Se serveşte cu sos de roşii.




Pestele curatat, eviscerat, spalat, scurs bine de apa, poate fi pastrat la congelator, Ón pungi ermetic Ónchise, transat Ón portii (daca este peste mare). Nu trebuie, Ónsa, pastrat prea mult timp, chiar la congelator, pentru ca i se modifica gustul, Ón mod neplacut.

Trimite o reteta culinara din peste si va fi publicata pe sit alaturi de numele tau (click aici!)

<<inapoi

 


Pariuri Sportive
 
 
Pescuit | Tehnici de pescuit | Scule de pescuit | Legislatie | Joc pescuit | Magazin pescuit
Despre vreme | Retete culinare | Forum pescuit | Evenimente | Galerie Foto | Publicitate | Contact
 
© 2004-2013 - Creative Vision
Toate drepturile rezervate