Pescuit marin
Pescuit amenajari piscicole
Dunarea si Delta Dunarii
Pescuit subacvatic
Pesti marini
Pesti de apa dulce

Momeli si nade de pescuit
Monturi pentru pescuit
Noduri pentru pescuit
Stiati ca ...?

Undite (fixe)
Vergi
Mulinete
Fire
Naluci
Accesorii
Trusa pentru pescuit
Ambarcatiuni pescuit

Legea nr.192 din
19 aprilie 2001

Completarea Legii
nr.192/2001

Meteo
Solunar pescuit

Aspicuri din peste
Budinci si aluaturi cu peste
Ciorbe si borsuri pescaresti
Conserve de peste
Fructe de mare
Gustari din peste
Peste la cuptor
Peste la gratar
Marinate cu peste
Peste prajit
Piftii din peste
Plachie de peste
Preparate din broaste
Preparate din raci
Preparate diverse
Rasol de peste
Salate din peste
Saramuri de peste
Sosuri pentru peste
Tocaturi din peste

 

Retete culinare - preparate culinare din carne de peste

Bulion de peşte aromat


Ingrediente: 1 ceapă mică, 4 bucăţi arpagic, 2 frunze de ţelină, o lămâie, vin, câteva ciuperci mici (facultativ), dafin, cimbru, pătrunjel.

Mod de preparare: Se scoate cu grijă toată carnea peştelui fiert (de la cap, coadă, de pe oase) care a rămas; se toarnă 1/2 l apă, 5 pahare de vin alb, zeama de la o lămâie, peste restul de peşte, se adaugă ceapa şi arpagicul tăiate mărunt, ţelina şi ciupercile tăiate în bucăţi foarte mici. Se aromează cu 2 frunze de dafin, 2 fire de cimbru, 5 boabe de piper, 1 legătură de pătrunjel, tocat mărunt. Se fierbe în clocot câteva minute, se ia spuma care s-a format şi se mai iasă să fiarbă, la foc mic, fără să clocotească, ca să nu scadă prea mult, aproximativ 1/2 oră. După ce a fiert bine zeama de zarzavat cu peşte, se lasă să se odihnească 3/4 oră. Se strecoară de două ori (a doua oară se trece printr-o pânză fină). Se lasă să se răcească. Se pune într-o sticlă, care se închide bine şi se păstrează la frigider câteva zile. Acest bulion este folosit la pregătirea altor preparate cu peşte.



Pentru a elimina mirosul de pe vasele si tacāmurile folosite la pregatirea si servirea pestelui, se fierb bine īn apa cu putin otet sau zat de cafea, ori cu o solutie de sapun.

Trimite o reteta culinara din peste si va fi publicata pe sit alaturi de numele tau (click aici!)

<<inapoi

 


Pariuri Sportive
 
 
Pescuit | Tehnici de pescuit | Scule de pescuit | Legislatie | Joc pescuit | Magazin pescuit
Despre vreme | Retete culinare | Forum pescuit | Evenimente | Galerie Foto | Publicitate | Contact
 
© 2004-2013 - Creative Vision
Toate drepturile rezervate