Pescuit marin
Pescuit amenajari piscicole
Dunarea si Delta Dunarii
Pescuit subacvatic
Pesti marini
Pesti de apa dulce

Momeli si nade de pescuit
Monturi pentru pescuit
Noduri pentru pescuit
Stiati ca ...?

Undite (fixe)
Vergi
Mulinete
Fire
Naluci
Accesorii
Trusa pentru pescuit
Ambarcatiuni pescuit

Legea nr.192 din
19 aprilie 2001

Completarea Legii
nr.192/2001

Meteo
Solunar pescuit

Aspicuri din peste
Budinci si aluaturi cu peste
Ciorbe si borsuri pescaresti
Conserve de peste
Fructe de mare
Gustari din peste
Peste la cuptor
Peste la gratar
Marinate cu peste
Peste prajit
Piftii din peste
Plachie de peste
Preparate din broaste
Preparate din raci
Preparate diverse
Rasol de peste
Salate din peste
Saramuri de peste
Sosuri pentru peste
Tocaturi din peste

 

Retete culinare - preparate culinare din carne de peste

Calcan rasol


Ingrediente: 1,5 kg calcan, 2 I apă, 6 cartofi mijlocii, 50 grame de unt.

Mod de preparare: Se curăţă peştele, se taie cu o foarfecă mare coada şi înotătoarele, se spaiă bine în mai multe ape. Se face o tăietură în lung, pe partea unde pielea este neagră, aproape de şira spinării astfel încât, la fiert, peştele să fie pătruns de căldură în mod egal. Se aşază peştele în vasul special de fiert peşte cu partea albă în sus, cu apă rece şi puţină sare. Se pune să fiarbă, la foc bun. După primul clocot se domoleşte focul, ca să clocotească încet. Se încearcă dacă este gata, cu un chibrit: dacă lemnul intră uşor în partea cea mai groasă, peştele este fiert. Se curăţă de piele pe ambele părţi, se aşază pe un platou şi se serveşte cu cartofi fierţi, stropiţi cu unt fierbinte.





Pentru fierberea peştelui este bine să se folosească un vas special, de formă lungă, prevăzut în interior cu un grătar. Peştele se aşază pe acest grătar, se fierbe, se răceşte şi se scoate întreg cu ajutorul grătarului.

Trimite o reteta culinara din peste si va fi publicata pe sit alaturi de numele tau (click aici!)

<<inapoi

 


Pariuri Sportive
 
 
Pescuit | Tehnici de pescuit | Scule de pescuit | Legislatie | Joc pescuit | Magazin pescuit
Despre vreme | Retete culinare | Forum pescuit | Evenimente | Galerie Foto | Publicitate | Contact
 
© 2004-2013 - Creative Vision
Toate drepturile rezervate