Pescuit marin
Pescuit amenajari piscicole
Dunarea si Delta Dunarii
Pescuit subacvatic
Pesti marini
Pesti de apa dulce

Momeli si nade de pescuit
Monturi pentru pescuit
Noduri pentru pescuit
Stiati ca ...?

Undite (fixe)
Vergi
Mulinete
Fire
Naluci
Accesorii
Trusa pentru pescuit
Ambarcatiuni pescuit

Legea nr.192 din
19 aprilie 2001

Completarea Legii
nr.192/2001

Meteo
Solunar pescuit

Aspicuri din peste
Budinci si aluaturi cu peste
Ciorbe si borsuri pescaresti
Conserve de peste
Fructe de mare
Gustari din peste
Peste la cuptor
Peste la gratar
Marinate cu peste
Peste prajit
Piftii din peste
Plachie de peste
Preparate din broaste
Preparate din raci
Preparate diverse
Rasol de peste
Salate din peste
Saramuri de peste
Sosuri pentru peste
Tocaturi din peste

 

Retete culinare - preparate culinare din carne de peste

Cegă la grătar


Se aleg cegi potrivit de mari; se curăţă, se spală, fără să se radă solzii. Se taie în lung, se despică şi capul în două, lăsând totuşi ambele jumătăţi de cegă prinse între ele. Se ung bine cu unt şi se pun pe grătarul încins. Se întorc părţile, se mai ung cu unt. Când este gata, se curăţă repede de solzi, pielea luându-se uşor cât e cega fierbinte. Se serveşte cu lămâie.



Peştele fript la grătar nu se întoarce decit o singură dată de pe o parte pe cealaltă, după ce a făcut crustă astfel încît sucurile nutritive să rămînă în el. Cega are un nerv care străbate şira spinării, de la cap la coadă care trebuie scos, căci altfel la fiert se încreţeşte toată carnea ca un volănaş. El se scoate uşor făcîndu-se o crestătură deasupra cozii şi trăgîndu-se afară.

Trimite o reteta culinara din peste si va fi publicata pe sit alaturi de numele tau (click aici!)

<<inapoi

 


Pariuri Sportive
 
 
Pescuit | Tehnici de pescuit | Scule de pescuit | Legislatie | Joc pescuit | Magazin pescuit
Despre vreme | Retete culinare | Forum pescuit | Evenimente | Galerie Foto | Publicitate | Contact
 
© 2004-2013 - Creative Vision
Toate drepturile rezervate