Pescuit marin
Pescuit amenajari piscicole
Dunarea si Delta Dunarii
Pescuit subacvatic
Pesti marini
Pesti de apa dulce

Momeli si nade de pescuit
Monturi pentru pescuit
Noduri pentru pescuit
Stiati ca ...?

Undite (fixe)
Vergi
Mulinete
Fire
Naluci
Accesorii
Trusa pentru pescuit
Ambarcatiuni pescuit

Legea nr.192 din
19 aprilie 2001

Completarea Legii
nr.192/2001

Meteo
Solunar pescuit

Aspicuri din peste
Budinci si aluaturi cu peste
Ciorbe si borsuri pescaresti
Conserve de peste
Fructe de mare
Gustari din peste
Peste la cuptor
Peste la gratar
Marinate cu peste
Peste prajit
Piftii din peste
Plachie de peste
Preparate din broaste
Preparate din raci
Preparate diverse
Rasol de peste
Salate din peste
Saramuri de peste
Sosuri pentru peste
Tocaturi din peste

 

Retete culinare - preparate culinare din carne de peste

Chiftele de peşte


Ingrediente: Un peşte de 700-800 grame, fără oase multe, 50 grame de miez de franzelă, 50 grame de ceapă, 2-3 căţei de usturoi, 30 grame de slănină afumată sau proaspătă, 30 grame de făină, 1 ou, piper, sare, mărar, pătrunjel.

Mod de preparare: Peştele se curăţă de solzi şi de piele, se îndepărtează capul. Carnea se scoate de pe oase, se trece prin maşina de tocat (circa 300 g) împreună cu ceapa tocată şi călită 1 minut cu 2 linguri de ulei, franzela muiată în apă, stoarsă bine, slănina, usturoiul. Se adaugă oul întreg, făina, verdeaţa tocată mărunt. Se ia din compoziţie câte o linguriţă, se formează chiftele rotunde, puţin turtite, care se tăvălesc prin făină sau pesmet. Se pune uleiul în tigaia înfierbântată şi se aşază toate chiftelele, neînghesuite, ca să se rumenească frumos, pe fiecare parte la foc potrivit sau mic. Se servesc calde, cu sos de roşii în care a fiert o frunză de dafin, un vârf de linguriţă de boia dulce. Sosul se serveşte în sosieră, separat. Se pot servi şi reci, cu salată verde sau salată de roşii.



Dacă peştele nu se prepară imediat după ce l-am procurat se curăţă, se spintecă, se spală, se usucă cu o cîrpă curată, se introduce într-o pungă de masă plastică şi apoi în congelator.

Trimite o reteta culinara din peste si va fi publicata pe sit alaturi de numele tau (click aici!)

<<inapoi

 


Pariuri Sportive
 
 
Pescuit | Tehnici de pescuit | Scule de pescuit | Legislatie | Joc pescuit | Magazin pescuit
Despre vreme | Retete culinare | Forum pescuit | Evenimente | Galerie Foto | Publicitate | Contact
 
© 2004-2013 - Creative Vision
Toate drepturile rezervate