Pescuit marin
Pescuit amenajari piscicole
Dunarea si Delta Dunarii
Pescuit subacvatic
Pesti marini
Pesti de apa dulce

Momeli si nade de pescuit
Monturi pentru pescuit
Noduri pentru pescuit
Stiati ca ...?

Undite (fixe)
Vergi
Mulinete
Fire
Naluci
Accesorii
Trusa pentru pescuit
Ambarcatiuni pescuit

Legea nr.192 din
19 aprilie 2001

Completarea Legii
nr.192/2001

Meteo
Solunar pescuit

Aspicuri din peste
Budinci si aluaturi cu peste
Ciorbe si borsuri pescaresti
Conserve de peste
Fructe de mare
Gustari din peste
Peste la cuptor
Peste la gratar
Marinate cu peste
Peste prajit
Piftii din peste
Plachie de peste
Preparate din broaste
Preparate din raci
Preparate diverse
Rasol de peste
Salate din peste
Saramuri de peste
Sosuri pentru peste
Tocaturi din peste

 

Retete culinare - preparate culinare din carne de peste

Ciorbă cu perişoare de peşte


Ingrediente: 700-800 grame de peşte, 1-2 ardei graşi; morcov, pătrunjel, ţelină {în total 200 grame), o ceapă mijiocie, 2 roşii, 50 grame de franzelă, 1 ou, 1 lingură de făină, borş, verdeaţă.

Mod de preparare: Zarzavatul şi ceapa, rase pe răzătoarea cu găuri mici, se călesc cu 2 linguri de ulei, circa 2 minute. Se stinge cu 1,5 I de supă de peşte clocotită, pregătită din capul şi oasele peştelui. Peştele (de preferinţă fără oase multe) se curăţă de solzi, piele, se eviscerează, se înlătură capul, se scoate carnea, trecând cu cuţitul de-a lungul şirei spinării, de o parte şi de alta a acesteia. Se obţin circa 250 grame de carne, după ce se curăţă de toate oasele. Se trec prin maşina de tocat, împreună cu miezul de franzelă muiat în apă şi bine stors. Se adaugă la tocătură o linguriţă cu vârf de ceapă rasă fin sau tocată mărunt, un ou întreg, făină, puţin piper, pătrunjel sau mărar tocat mărunt. Se amestecă bine. Când zarzavatul a fiert bine, se acreşte ciorba cu borş (fiert, strecurat). După dorinţă, se pune şi ieuştean, pentru a-i da aromă. Din compoziţia de perişoare se ia, cu linguriţa udată în ciorbă, o cantitate de mărimea unei măsline mari; perişoarele se rotunjesc cu mâna şi se pun în ciorba care clocoteşte pe foc mic. Se fierb toate odată, în clocote mici, circa 15 minute. Ciorba aceasta nu se "drege" cu ou.



Peştele este fiert cînd se desprinde cu uşurinţă o aripioară de restul cărnii; se scoate din apa în care a fiert numai după ce s-a răcit complet. Pentru a se elimina oasele se taie peştele fiert pe spate cu atenţie şi se scot oasele mari.

Trimite o reteta culinara din peste si va fi publicata pe sit alaturi de numele tau (click aici!)

<<inapoi

 


Pariuri Sportive
 
 
Pescuit | Tehnici de pescuit | Scule de pescuit | Legislatie | Joc pescuit | Magazin pescuit
Despre vreme | Retete culinare | Forum pescuit | Evenimente | Galerie Foto | Publicitate | Contact
 
© 2004-2013 - Creative Vision
Toate drepturile rezervate