Pescuit marin
Pescuit amenajari piscicole
Dunarea si Delta Dunarii
Pescuit subacvatic
Pesti marini
Pesti de apa dulce

Momeli si nade de pescuit
Monturi pentru pescuit
Noduri pentru pescuit
Stiati ca ...?

Undite (fixe)
Vergi
Mulinete
Fire
Naluci
Accesorii
Trusa pentru pescuit
Ambarcatiuni pescuit

Legea nr.192 din
19 aprilie 2001

Completarea Legii
nr.192/2001

Meteo
Solunar pescuit

Aspicuri din peste
Budinci si aluaturi cu peste
Ciorbe si borsuri pescaresti
Conserve de peste
Fructe de mare
Gustari din peste
Peste la cuptor
Peste la gratar
Marinate cu peste
Peste prajit
Piftii din peste
Plachie de peste
Preparate din broaste
Preparate din raci
Preparate diverse
Rasol de peste
Salate din peste
Saramuri de peste
Sosuri pentru peste
Tocaturi din peste

 

Retete culinare - preparate culinare din carne de peste

Ciorba pescareasca "pe balta"


Ingrediente: peste de dunare, peste marin marunt, cartofi, ceapa, telina, pastârnac, morcov, ardei gras, rosii sau bulion, sare mare de bucatarie, otet, mujdei pescaresc, patrunjel verde.

Se ia ceapa si se pune la fiert într-o oala cu putina apa. Se taie telina, pastârnacul, morcovul si ardeiul gras dupa care se pun si ele la fiert lânga ceapa, adaugându-se doua linguri de ulei de floarea soarelui. Când acestea sunt aproape gata se adauga bulionul de rosii.
În acelasi timp se ia ceaunul în care dorim sa facem ciorba pescareasca si se pune si se fierbe foarte bine pestele marin marunt. Când acesta este gata îl scoatem cu ajutorul unei site sau spumiere si se pun la fiert cartofii. Se adauga compozitia din prima oala, se completeaza cu apa dupa care se pune la fiert pestele de dunare.
Când ciorba este gata se adauga patrunjelul taiat marunt.

Cum se serveste:
Se scoate pestele din ceaun, cu multa grije pentru a nu se rupe si se aseaza pe masa într-o tava cât mai mare, astfel încat sa poata fi ales si luat cu multa usurinta de orice mesean. Pe aceeasi tava se scot si s e aseaza si cartofii fierti.
Se umple farfuria pâna la jumatate cu ciorba, se pun cartofi fierti, jumatate de lingura de sare mare de bucatarie, o lingura de otet si mujdei de usturoi, dupa care se adauga bucata de peste dorita. Se serveste pâna sa se raceasca pestele.
La final, pentru ca pestele sa aiba în ce înota, se umple o farfurie cu ciorba pecareasca, se adauga patrunjel verde si se serveste fierbinte.
Ciorba pescareasca se poate servii si în dimineata zilei urmatoare, putin încalzita.

Foarte important!
Pestele de dunare este bine sa fie cât mai diversificat (crap, somn, lin, anghila, platica, salau, etc.). De asemenea, cu cât este mai proaspat (sa miste când îl bagi în oala), cu atât mâncarea este mai buna.
Pestele marin marunt (PMM) poate fi sprot, ceatal, hamsie sau aterina, proaspat dau sarat. În cazul în care este sarat nu se mai introduce sare la mâncare.
Patrunjelul verde de rupe cu mâna, nu se taie cu cutitul pentru a nu-si pierde aroma.
Legumele si zarzavatul se fierb într-o oala cu putina apa pentru a reduce timpul de fierbere.
Ciorba pescareasca facuta pe pirostrii la foc de lemne si mâncata afara la aer curat este cea mai buna.
Înainte de fiecare farfurie de ciorba se seveste câte 50 ml de tarie.
În ciorba pescareasca nu se pune bors, sare de lamâie sau zeama de lamâie.

PS: Mii de multumiri bunului meu prieten Fadric, de la Canalul 5, pentru aceasta reteta pe care mi-a gatit-o de nenumarate ori.

Reteta oferita de: Simion Dan Laurentiu




 


Pariuri Sportive
 
 
Pescuit | Tehnici de pescuit | Scule de pescuit | Legislatie | Joc pescuit | Magazin pescuit
Despre vreme | Retete culinare | Forum pescuit | Evenimente | Galerie Foto | Publicitate | Contact
 
© 2004-2013 - Creative Vision
Toate drepturile rezervate