Pescuit marin
Pescuit amenajari piscicole
Dunarea si Delta Dunarii
Pescuit subacvatic
Pesti marini
Pesti de apa dulce

Momeli si nade de pescuit
Monturi pentru pescuit
Noduri pentru pescuit
Stiati ca ...?

Undite (fixe)
Vergi
Mulinete
Fire
Naluci
Accesorii
Trusa pentru pescuit
Ambarcatiuni pescuit

Legea nr.192 din
19 aprilie 2001

Completarea Legii
nr.192/2001

Meteo
Solunar pescuit

Aspicuri din peste
Budinci si aluaturi cu peste
Ciorbe si borsuri pescaresti
Conserve de peste
Fructe de mare
Gustari din peste
Peste la cuptor
Peste la gratar
Marinate cu peste
Peste prajit
Piftii din peste
Plachie de peste
Preparate din broaste
Preparate din raci
Preparate diverse
Rasol de peste
Salate din peste
Saramuri de peste
Sosuri pentru peste
Tocaturi din peste

 

Retete culinare - preparate culinare din carne de peste

Crap á la grecque


Se curăţă un crap de 1 kg, se spală, se despică în lungime, fără să se despartă complet părţile una de alta. Se sărează, se presară un praf de piper. Se aşază în tavă, se stropeşte cu 1/2 ceaşcă de ulei fierbinte. Se pune tava la cuptor şi se unge din când în când peştele cu uleiui din tavă. Când este frumos rumenit, peştele se aşază în farfurie şi se serveşte rece, cu zeamă de lămâie sau cald, cu sosul de lămâie următor: 2 linguri de unt, 1 lingură cu vârf de făină, 1 pahar cu zeamă de zarzavat sau zeama în care a fiert peştele, câteva ciuperci, pătrunjel verde tocat şi zeama de ia o jumătate de lămâie mare. Se topeşte untul, se adaugă făina şi, treptat, zeama de zarzavat, amestecând mereu ca să nu rămână cocoloaşe de făină. Se adaugă sare, piper şi ciupercile fierte şi tocate; se lasă apoi să fiarbă încet 15 minute. Se dă deoparte, se strecoară, ca să nu aibă cocoloaşe, se adaugă un gălbenuş, se amestecă bine, se pune zeama de lămâie. Se serveşte sosul cald, în sosieră, separat, Se încălzeşte (la nevoie) numai în baie de abur (bain-marie).
Sos á la grecque: 300 ml de ulei, piper, apă minerală, pătrunjel verde, suc de lămâie, care se amestecă şi se toarnă peste bucăţile de peşte fript.
La fel se pot prepara stavrizi á la grecque.





Dacă peştele este mare, feliile tranşate se crestează la suprafaţă cu un cuţit cînd se aşază la grătar.

Trimite o reteta culinara din peste si va fi publicata pe sit alaturi de numele tau (click aici!)

<<inapoi

 


Pariuri Sportive
 
 
Pescuit | Tehnici de pescuit | Scule de pescuit | Legislatie | Joc pescuit | Magazin pescuit
Despre vreme | Retete culinare | Forum pescuit | Evenimente | Galerie Foto | Publicitate | Contact
 
© 2004-2013 - Creative Vision
Toate drepturile rezervate