Pescuit marin
Pescuit amenajari piscicole
Dunarea si Delta Dunarii
Pescuit subacvatic
Pesti marini
Pesti de apa dulce

Momeli si nade de pescuit
Monturi pentru pescuit
Noduri pentru pescuit
Stiati ca ...?

Undite (fixe)
Vergi
Mulinete
Fire
Naluci
Accesorii
Trusa pentru pescuit
Ambarcatiuni pescuit

Legea nr.192 din
19 aprilie 2001

Completarea Legii
nr.192/2001

Meteo
Solunar pescuit

Aspicuri din peste
Budinci si aluaturi cu peste
Ciorbe si borsuri pescaresti
Conserve de peste
Fructe de mare
Gustari din peste
Peste la cuptor
Peste la gratar
Marinate cu peste
Peste prajit
Piftii din peste
Plachie de peste
Preparate din broaste
Preparate din raci
Preparate diverse
Rasol de peste
Salate din peste
Saramuri de peste
Sosuri pentru peste
Tocaturi din peste

 

Retete culinare - preparate culinare din carne de peste

Crap la cuptor


Mod de preparare I: Se curăţă un crap de 1-1,5 kg, se sărează pe afară şi înăuntru, se lasă să stea aşa 1/2 oră. Se taie 2-3 cepe felii subţiri (opărite, apoi trecute prin apă rece); se aşază crapul în tavă, cu burta în jos, sprijinit de cartofi curăţaţi şi tăiaţi bucăţi. Se pun ceapa, un căţel de usturoi, un pahar de vin alb sec, o ceşcuţă de ulei, 2 foi de dafin, boabe de piper, bulion de roşii sau un sos de roşii gros. Se unge bine crapul cu ulei, se dă ia cuptor cam o oră. Se unge din când în când cu sosul din cratiţă. Dacă scade prea tare înainte de a fi peştele gata, se mai pune puţină apă. Se scoate usturoiul înainte de a servi.
Mod de preparare II: Un crap de peste 1 kg, 3 cepe, 1 lingură plină cu pastă de roşii, 3 linguri de ulei, 1 pahar cu vin alb, 4 căţei de usturoi, 1 foaie de dafin, câteva boabe de piper, sare. Se curăţă crapul, se spală, se scurge bine, se sărează pe deasupra şi înăuntru, apoi se iasă să stea aproximativ 15 minute. Ceapa, tăiată în felii foarte subţiri, se pune într-o tavă, împreună cu uleiul, pasta de roşii, vinul, sarea, piperul, foaia de dafin şi usturoiul. Deasupra se pune peştele întreg, uns cu ulei. Se introduce tava în cuptor. Din când în când, se stropeşte peştele cu zeama din tavă. După 3/4 oră -1 oră crapul este gata. Se poate servi cald sau rece.





Examinarea peştelui refrigerat (ţinut cu gheaţă) se face după aceleaşi criterii de apreciere, în ceea ce priveşte peştele congelat examinarea se face atît înainte de decongelare cît şi după aceea. în general peştele bine congelat dă un sunet clar la ciocanire ceea ce înseamnă că îngheţarea este uniformă în toată masa. Decongelarea peştelui se face la temperatura camerei, Imediat după decongelare peştele se prepară. Este total contraindicată păstrarea acestuia în frigider, chiar în congelator, după ce a fost decongelat.

Trimite o reteta culinara din peste si va fi publicata pe sit alaturi de numele tau (click aici!)

<<inapoi

 


Pariuri Sportive
 
 
Pescuit | Tehnici de pescuit | Scule de pescuit | Legislatie | Joc pescuit | Magazin pescuit
Despre vreme | Retete culinare | Forum pescuit | Evenimente | Galerie Foto | Publicitate | Contact
 
© 2004-2013 - Creative Vision
Toate drepturile rezervate