Pescuit marin
Pescuit amenajari piscicole
Dunarea si Delta Dunarii
Pescuit subacvatic
Pesti marini
Pesti de apa dulce

Momeli si nade de pescuit
Monturi pentru pescuit
Noduri pentru pescuit
Stiati ca ...?

Undite (fixe)
Vergi
Mulinete
Fire
Naluci
Accesorii
Trusa pentru pescuit
Ambarcatiuni pescuit

Legea nr.192 din
19 aprilie 2001

Completarea Legii
nr.192/2001

Meteo
Solunar pescuit

Aspicuri din peste
Budinci si aluaturi cu peste
Ciorbe si borsuri pescaresti
Conserve de peste
Fructe de mare
Gustari din peste
Peste la cuptor
Peste la gratar
Marinate cu peste
Peste prajit
Piftii din peste
Plachie de peste
Preparate din broaste
Preparate din raci
Preparate diverse
Rasol de peste
Salate din peste
Saramuri de peste
Sosuri pentru peste
Tocaturi din peste

 

Retete culinare - preparate culinare din carne de peste

Crap pe varză


Ingrediente: Un crap de 1-1,5 kg; sare, ulei, usturoi, roşii, pătrunjei verde.

Mod de preparare I: Se taie o varză acră, de mărime mijlocie, cât mai subţire, ca tăiţeii. Se căleşte cu o lingură de ulei, până se înmoaie, fără să se rumenească. Se aşază în tava în care vom coace peştele. Se toamă un pahar de vin alb sec, se adaugă sare, puţin piper, ienibahar, 2-3 foi de dafin. Se aşază peştele (curăţat, eviscerat, crestat) deasupra, se unge cu unt. Se dă la cuptor; se întoarce peştele pe o parte şi pe alta, până prinde o culoare frumoasă. Se serveşte cald.
Mod de preparare II: 1 kg crap, 150 ml ulei, 50 grame de bulion de roşii, 100-150 ml vin, 1 kg varză acră, 1 foaie de dafin, cimbru, piper boabe, 300 grame de roşii. Uleiul încins se stinge cu bulion şi vin. Se adaugă varza, tăiată fin, piper, dafin, cimbru. Se dă la cuptor, lăsând varza să se călească. După ce s-a înmuiat, se pune deasupra ei crapul tăiat felii sau spintecat în două şi crestat, uns cu ulei. Deasupra feliilor de peşte se pun felii de roşii. Se dă iar la cuptor, până când se rumeneşte peştele.





Examinarea peştelui refrigerat (ţinut cu gheaţă) se face după aceleaşi criterii de apreciere, în ceea ce priveşte peştele congelat examinarea se face atît înainte de decongelare cît şi după aceea. în general peştele bine congelat dă un sunet clar la ciocanire ceea ce înseamnă că îngheţarea este uniformă în toată masa. Decongelarea peştelui se face la temperatura camerei, Imediat după decongelare peştele se prepară. Este total contraindicată păstrarea acestuia în frigider, chiar în congelator, după ce a fost decongelat.

Trimite o reteta culinara din peste si va fi publicata pe sit alaturi de numele tau (click aici!)

<<inapoi

 


Pariuri Sportive
 
 
Pescuit | Tehnici de pescuit | Scule de pescuit | Legislatie | Joc pescuit | Magazin pescuit
Despre vreme | Retete culinare | Forum pescuit | Evenimente | Galerie Foto | Publicitate | Contact
 
© 2004-2013 - Creative Vision
Toate drepturile rezervate