Pescuit marin
Pescuit amenajari piscicole
Dunarea si Delta Dunarii
Pescuit subacvatic
Pesti marini
Pesti de apa dulce

Momeli si nade de pescuit
Monturi pentru pescuit
Noduri pentru pescuit
Stiati ca ...?

Undite (fixe)
Vergi
Mulinete
Fire
Naluci
Accesorii
Trusa pentru pescuit
Ambarcatiuni pescuit

Legea nr.192 din
19 aprilie 2001

Completarea Legii
nr.192/2001

Meteo
Solunar pescuit

Aspicuri din peste
Budinci si aluaturi cu peste
Ciorbe si borsuri pescaresti
Conserve de peste
Fructe de mare
Gustari din peste
Peste la cuptor
Peste la gratar
Marinate cu peste
Peste prajit
Piftii din peste
Plachie de peste
Preparate din broaste
Preparate din raci
Preparate diverse
Rasol de peste
Salate din peste
Saramuri de peste
Sosuri pentru peste
Tocaturi din peste

 

Retete culinare - preparate culinare din carne de peste

Crap pescăresc


Ingrediente: 1 kg crap; 150 grame de ceapă; 150 grame de morcov; 150 ml ulei, 2 ardei graşi, 1 fir de cimbru, 1 căpăţână de usturoi, 2 roşii mici, 50 grame de bulion de roşii, 100 ml vin, piper, sare.

Mod de preparare I: Crapul tăiat felii se sărează şi se pune într-o tavă cu ulei. Se adaugă usturoi tăiat mărunt, ardei gras tăiat felii subţiri, piper şi cimbru. Peştele se unge cu ulei. Se dă tava la cuptor încins şi când peştele s-a rumenit, se pune deasupra fiecărei felii de peşte câte o jumătate de roşie mică. Se dă la cuptor până se rumenesc roşiile. între timp, se prepară sosul: se călesc în uiei ceapa tocată mărunt şi morcovii raşi mărunt, se sting cu bulion subţiat cu apă. Se toarnă deasupra zeamă de peşte (câteva linguri) şi 100 ml vin. Se lasă să dea câteva clocote, se strecoară şi se toarnă sosul peste peşte. Se mai lasă să dea o dată în fiert, ia cuptor sau pe maşină. La fel se pot prepara şi alte feluri de peşte.
Mod de preparare II: 1 kg crap, 200 ml ulei, 500 grame de ceapă, 1 kg cartofi, 500 grame de ardei gras, 100 grame de pastă de roşii, 100 ml vin, cimbru, pătrunjel, piper, boia, bulion de peşte, sare. Se taie crapul în felii, care se prăjesc în ulei până capătă o culoare aurie. Cartofii, tăiaţi în bucăţi mai mari, rotunde sau triunghiulare, se prăjesc în ulei; după cartofi, se prăjeşte uşor ardeiul gras tăiat felii subţiri. La urmă se căleşte ceapa, tocată mărunt, ia care se adaugă apoi pasta de roşii (sau bulionul), vinul, puţină boia dulce, cimbru, pătrunjel, piper, sare şi puţin bulion de peşte aromat să nu se subtieze mult sosul).
Se aşază într-o tavă cartofii, ardeiul gras, sosul cu ceapă, iar deasupra se aranjează peştele.
Peste bucăţile de crap se pun felii de roşii (fără pieliţă şi seminţe). Se dă tava la cuptor, lăsând să fiarbă până când sosul scade suficient, iar peştele se rumeneşte frumos. Se poate pregăti şi cu alte feluri de peşte.





Examinarea peştelui refrigerat (ţinut cu gheaţă) se face după aceleaşi criterii de apreciere, în ceea ce priveşte peştele congelat examinarea se face atît înainte de decongelare cît şi după aceea. în general peştele bine congelat dă un sunet clar la ciocanire ceea ce înseamnă că îngheţarea este uniformă în toată masa. Decongelarea peştelui se face la temperatura camerei, Imediat după decongelare peştele se prepară. Este total contraindicată păstrarea acestuia în frigider, chiar în congelator, după ce a fost decongelat.

Trimite o reteta culinara din peste si va fi publicata pe sit alaturi de numele tau (click aici!)

<<inapoi

 


Pariuri Sportive
 
 
Pescuit | Tehnici de pescuit | Scule de pescuit | Legislatie | Joc pescuit | Magazin pescuit
Despre vreme | Retete culinare | Forum pescuit | Evenimente | Galerie Foto | Publicitate | Contact
 
© 2004-2013 - Creative Vision
Toate drepturile rezervate