Pescuit marin
Pescuit amenajari piscicole
Dunarea si Delta Dunarii
Pescuit subacvatic
Pesti marini
Pesti de apa dulce

Momeli si nade de pescuit
Monturi pentru pescuit
Noduri pentru pescuit
Stiati ca ...?

Undite (fixe)
Vergi
Mulinete
Fire
Naluci
Accesorii
Trusa pentru pescuit
Ambarcatiuni pescuit

Legea nr.192 din
19 aprilie 2001

Completarea Legii
nr.192/2001

Meteo
Solunar pescuit

Aspicuri din peste
Budinci si aluaturi cu peste
Ciorbe si borsuri pescaresti
Conserve de peste
Fructe de mare
Gustari din peste
Peste la cuptor
Peste la gratar
Marinate cu peste
Peste prajit
Piftii din peste
Plachie de peste
Preparate din broaste
Preparate din raci
Preparate diverse
Rasol de peste
Salate din peste
Saramuri de peste
Sosuri pentru peste
Tocaturi din peste

 

Retete culinare - preparate culinare din carne de peste

Crap rasol


Ingrediente: 1 crap de 1,5 kg, ceapă, zarzavat de supă, o ceşcuţă de oţet, 2 I apă, sare, piper, o frunză de dafin.

Mod de preparare: Se curăţă peştele de solzi şi se scoate cu grijă osul amar de la cap. Se curăţă înăuntru şi se spală. Se pune în vasul special de fiert peştele; se fierb zarzavaturile: un morcov tăiat felii, o ceapă, o rădăcină de pătrunjel, câteva felii de cartofi, o frunză de dafin, sare, câteva boabe de piper. Peştele capătă un gust deosebit dacă se adaugă la fiert oţet sau vin alb. înainte de a pune peştele la fiert, se opăreşte cu 4-5 linguri de oţet, ca să păstreze culoarea albăstruie a pieliţei. Acest oţet se poate adăuga apoi la fiert, după ce a fiert zarzavatul. Se dă cratiţa deoparte, se aşază peştele şi se fierbe la foc mic (din cauza focului prea iute se desface carnea şi se strânge pielea). Timpul cât se ţine peştele la fiert depinde de mărimea lui. Se cunoaşte dacă este gata atunci când, trăgând o aripioară, se desprinde uşor.
Peştele rasol se serveşte rece (se lasă să se răcească în apa în care a fiert). Se scoate apoi cu grijă şi se ornează cu felii de lămâie şi frunze verzi de pătrunjel. Se poate servi şi cald, cu unt.





Examinarea peştelui refrigerat (ţinut cu gheaţă) se face după aceleaşi criterii de apreciere, în ceea ce priveşte peştele congelat examinarea se face atît înainte de decongelare cît şi după aceea. în general peştele bine congelat dă un sunet clar la ciocanire ceea ce înseamnă că îngheţarea este uniformă în toată masa. Decongelarea peştelui se face la temperatura camerei, Imediat după decongelare peştele se prepară. Este total contraindicată păstrarea acestuia în frigider, chiar în congelator, după ce a fost decongelat.

Trimite o reteta culinara din peste si va fi publicata pe sit alaturi de numele tau (click aici!)

<<inapoi

 


Pariuri Sportive
 
 
Pescuit | Tehnici de pescuit | Scule de pescuit | Legislatie | Joc pescuit | Magazin pescuit
Despre vreme | Retete culinare | Forum pescuit | Evenimente | Galerie Foto | Publicitate | Contact
 
© 2004-2013 - Creative Vision
Toate drepturile rezervate