Pescuit marin
Pescuit amenajari piscicole
Dunarea si Delta Dunarii
Pescuit subacvatic
Pesti marini
Pesti de apa dulce

Momeli si nade de pescuit
Monturi pentru pescuit
Noduri pentru pescuit
Stiati ca ...?

Undite (fixe)
Vergi
Mulinete
Fire
Naluci
Accesorii
Trusa pentru pescuit
Ambarcatiuni pescuit

Legea nr.192 din
19 aprilie 2001

Completarea Legii
nr.192/2001

Meteo
Solunar pescuit

Aspicuri din peste
Budinci si aluaturi cu peste
Ciorbe si borsuri pescaresti
Conserve de peste
Fructe de mare
Gustari din peste
Peste la cuptor
Peste la gratar
Marinate cu peste
Peste prajit
Piftii din peste
Plachie de peste
Preparate din broaste
Preparate din raci
Preparate diverse
Rasol de peste
Salate din peste
Saramuri de peste
Sosuri pentru peste
Tocaturi din peste

 

Retete culinare - preparate culinare din carne de peste

Crap umplut cu orez


Ingrediente: 1/2 kg de crap, 1 ceapă, 50 ml ulei, 50 grame de orez, 50 grame de miez de pâine,1 ou, piper, 1/2 legătură pătrunjel, 100 ml zeamă de peşte sau de legume, sare.

Mod de preparare: Crapul se spală, se curăţă de solzi şi se despică pe şira spinării. Se scot afară şira spinării, intestinele, icrele sau lapţii (dacă există), urechile şi osul amar. Se sărează şi se lasă să stea până se pregăteşte umplutura. Se toacă mărunt ceapa şi se căleşte în ulei. Se adaugă apoi orezul spălat şi bine scurs de apă. Se amestecă mereu, 1-2 minute, ca să nu prindă culoare şi să se prăjească ceapa. Se stinge cu zeamă de peşte sau de legume. Se potriveşte de sare şi de piper şi se dă la cuptor circa 20 de minute. Se lasă să se răcească, apoi se amestecă cu miezul de pâine albă muiată în lapte, bine stoarsă, cu oul şi pătrunjelul tocat mărunt. Se umple crapul cu această compoziţie şi se coase tăietura de pe şira spinării, astfel încât peştele să-şi recapete forma. Se leagă crapul cu o aţă, în câteva locuri, ca să nu se desfacă. Se unge apoi cu ulei, se pune într-o tavă unsă cu ulei, se dă la cuptor, se unge mereu cu uleiul din tavă, ca să se rumenească frumos pe toate feţele. Când este gata, se lasă să se răcească, se dezleagă aţa şi se pune pe un platou, întreg sau tăiat în felii.





Examinarea peştelui refrigerat (ţinut cu gheaţă) se face după aceleaşi criterii de apreciere, în ceea ce priveşte peştele congelat examinarea se face atît înainte de decongelare cît şi după aceea. în general peştele bine congelat dă un sunet clar la ciocanire ceea ce înseamnă că îngheţarea este uniformă în toată masa. Decongelarea peştelui se face la temperatura camerei, Imediat după decongelare peştele se prepară. Este total contraindicată păstrarea acestuia în frigider, chiar în congelator, după ce a fost decongelat.

Trimite o reteta culinara din peste si va fi publicata pe sit alaturi de numele tau (click aici!)

<<inapoi

 


Pariuri Sportive
 
 
Pescuit | Tehnici de pescuit | Scule de pescuit | Legislatie | Joc pescuit | Magazin pescuit
Despre vreme | Retete culinare | Forum pescuit | Evenimente | Galerie Foto | Publicitate | Contact
 
© 2004-2013 - Creative Vision
Toate drepturile rezervate