Pescuit marin
Pescuit amenajari piscicole
Dunarea si Delta Dunarii
Pescuit subacvatic
Pesti marini
Pesti de apa dulce

Momeli si nade de pescuit
Monturi pentru pescuit
Noduri pentru pescuit
Stiati ca ...?

Undite (fixe)
Vergi
Mulinete
Fire
Naluci
Accesorii
Trusa pentru pescuit
Ambarcatiuni pescuit

Legea nr.192 din
19 aprilie 2001

Completarea Legii
nr.192/2001

Meteo
Solunar pescuit

Aspicuri din peste
Budinci si aluaturi cu peste
Ciorbe si borsuri pescaresti
Conserve de peste
Fructe de mare
Gustari din peste
Peste la cuptor
Peste la gratar
Marinate cu peste
Peste prajit
Piftii din peste
Plachie de peste
Preparate din broaste
Preparate din raci
Preparate diverse
Rasol de peste
Salate din peste
Saramuri de peste
Sosuri pentru peste
Tocaturi din peste

 

Retete culinare - preparate culinare din carne de peste

Mâncare rece din peşte cu măsline


Ingrediente: 1 kg peşte, 4 cepe mart, 1,5 pahar ulei, 2-3 foi de dafin, 15-20 măsline, 10 boabe de piper, 3-4 linguri de bulion, 1 pahar mare cu vin, 1-2 bucăţi de zahăr (1/2 linguriţă), 1 lingură de mărar tocat, sare, făină.

E preferabil să se folosească peşte mare, fără oase, cum este somnul. Când se pregăteşte mâncarea cu şalău, ştiucă, crap, peştii se fierb pe jumătate în apă clocotită şi sărată, se despică în două, se scot oasele, se taie în bucăţi potrivite şi se sărează. în celelalte cazuri, peştele curăţat, spălat, tăiat în bucăţi potrivite se sărează, iar după 10 minute se usucă pe un şervet. Bucăţile de peşte trecute prin făină se prăjesc bine în ulei. în acelaşi timp, ceapa tăiată pe răzăîoarea mare, clătită bine cu apă rece şi scursă de apă se căleşte în ulei, până capătă o culoare aurie. Când ceapa este moale, se trece prin sită, apoi se amestecă cu vinul, bulionul, foile de dafin, măslinele, piperul. Se potriveşte la gust cu sarea necesară şi zahăr. Se aşază bucăţile de peşte, printre ele feliile de lămâie, mărarul tocat, şi se dă la cuptor, să scadă sosul, potrivit. La servit, se toarnă sosul peste bucăţile de peşte, se garnisesc cu măslinele şi lămâia tăiată felii (fără coajă şi sâmburi).





Pestele proaspat are pielea Óntinsa, umeda, stralucitoare, coloratie vie; cel alterat are pielea cu cute, se jupoaie usor, coloratie mata, stearsa, pe suprafata multa mucozitate.

Trimite o reteta culinara din peste si va fi publicata pe sit alaturi de numele tau (click aici!)

<<inapoi

 


Pariuri Sportive
 
 
Pescuit | Tehnici de pescuit | Scule de pescuit | Legislatie | Joc pescuit | Magazin pescuit
Despre vreme | Retete culinare | Forum pescuit | Evenimente | Galerie Foto | Publicitate | Contact
 
© 2004-2013 - Creative Vision
Toate drepturile rezervate