Pescuit marin
Pescuit amenajari piscicole
Dunarea si Delta Dunarii
Pescuit subacvatic
Pesti marini
Pesti de apa dulce

Momeli si nade de pescuit
Monturi pentru pescuit
Noduri pentru pescuit
Stiati ca ...?

Undite (fixe)
Vergi
Mulinete
Fire
Naluci
Accesorii
Trusa pentru pescuit
Ambarcatiuni pescuit

Legea nr.192 din
19 aprilie 2001

Completarea Legii
nr.192/2001

Meteo
Solunar pescuit

Aspicuri din peste
Budinci si aluaturi cu peste
Ciorbe si borsuri pescaresti
Conserve de peste
Fructe de mare
Gustari din peste
Peste la cuptor
Peste la gratar
Marinate cu peste
Peste prajit
Piftii din peste
Plachie de peste
Preparate din broaste
Preparate din raci
Preparate diverse
Rasol de peste
Salate din peste
Saramuri de peste
Sosuri pentru peste
Tocaturi din peste

 

Retete culinare - preparate culinare din carne de peste

Marinată de peşte, conservată


Se pregăteşte marinată de peşte dintr-un kg de peşte, 1 ceaşcă de ulei, 4-5 cepe mari, 1/2 linguriţă ienibahar, 1/2 linguriţă boabe de piper, 2 linguri bulion de roşii, 1 lămâie, sare, oţet.

Peştele curăţat şi spălat se taie în bucăţi potrivite, se sărează şi după 10 minute se zvântă pe un şervet. Se trece prin făină, se prăjeşte pe ambele părţi şi se scoate pe o farfurie. Ceapa, tăiată în felii subţiri, se căleşte în ulei fierbinte; un sfert de litru de oţet cu un sfert de litru de apă, foi de dafin, piper şi sare se fierb în câteva clocote. Se pun bucăţile de peşte într-o cratiţă, alternând cu ceapa călită. Deasupra se toarnă oţetul fiert, atât cât să acopere complet peştele şi se lasă să dea câteva clocote. Se adaugă apoi bulionul de roşii şi se mişcă uşor cratiţa, ca să se amestece bine. Se pun apoi feliile de lămâie curăţate de coajă şi de sâmburi. Cratiţa se lasă pe marginea maşinii de gătit sau în cuptor, dacă a fiert în cuptor, până când se răcoreşte. Se pune peştele rece în borcane, acoperindu-l cu sos. Ca să se păstreze mai mult timp, se acoperă borcanul cu celofan sau cu un capac ermetic, se fierbe 45 de minute-1 oră, într-un vas mare cu apă fierbinte care trebuie să cuprindă tot borcanul până sus (fără să atingă celofanul).





Pestele proaspat are pielea Óntinsa, umeda, stralucitoare, coloratie vie; cel alterat are pielea cu cute, se jupoaie usor, coloratie mata, stearsa, pe suprafata multa mucozitate.

Trimite o reteta culinara din peste si va fi publicata pe sit alaturi de numele tau (click aici!)

<<inapoi

 


Pariuri Sportive
 
 
Pescuit | Tehnici de pescuit | Scule de pescuit | Legislatie | Joc pescuit | Magazin pescuit
Despre vreme | Retete culinare | Forum pescuit | Evenimente | Galerie Foto | Publicitate | Contact
 
© 2004-2013 - Creative Vision
Toate drepturile rezervate