Pescuit marin
Pescuit amenajari piscicole
Dunarea si Delta Dunarii
Pescuit subacvatic
Pesti marini
Pesti de apa dulce

Momeli si nade de pescuit
Monturi pentru pescuit
Noduri pentru pescuit
Stiati ca ...?

Undite (fixe)
Vergi
Mulinete
Fire
Naluci
Accesorii
Trusa pentru pescuit
Ambarcatiuni pescuit

Legea nr.192 din
19 aprilie 2001

Completarea Legii
nr.192/2001

Meteo
Solunar pescuit

Aspicuri din peste
Budinci si aluaturi cu peste
Ciorbe si borsuri pescaresti
Conserve de peste
Fructe de mare
Gustari din peste
Peste la cuptor
Peste la gratar
Marinate cu peste
Peste prajit
Piftii din peste
Plachie de peste
Preparate din broaste
Preparate din raci
Preparate diverse
Rasol de peste
Salate din peste
Saramuri de peste
Sosuri pentru peste
Tocaturi din peste

 

Retete culinare - preparate culinare din carne de peste

Musaca de peşte


Ingrediente: Sos de roşii, 3 dovlecei, 3 ouă, miez de pâine, lapte, bulion aromat de peşte (facultativ), ulei, sare, piper, pătrunjel.

Mod de preparare: Se rad dovleceii, se taie capetele, se taie rondele groase de 1/2 cm, se sărează şi se ţin astfel o oră, până când îşi lasă apa. Resturile de peşte se amestecă în proporţii egale cu miez de pâine muiat în lapte sau în bulion de peşte şi stors bine. Se zdrobeşte cu furculiţa întregul amestec, i se adaugă cele 3 ouă, sare, piper. Se iau dovleceii, se clătesc cu apă rece, pentru a elimina sarea, se şterg bine cu o cârpă, se tăvălesc repede prin făină şi se prăjesc în puţin ulei. într-o formă unsă cu unt se aşază un strat de pătrunjel tocat, un strat de rondele de dovlecei prăjiţi (auriu), un strat din compoziţia cu peşte şi aşa mai departe. Se ţine la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 45 de de minute.
Musacaua se serveşte caldă, cu sos de roşii.
Sosul de roşii: se taie 3 roşii în bucăţi mari, curăţate de pieliţă şi de seminţe. într-o lingură de uiei se căleşte o ceapă mare, tocată mărunt. Se amestecă bine, se adaugă roşiile, sare, piper, un fir de cimbru, o frunză de dafin, un căţel de usturoi zdrobit bine, 1/2 pahar cu apă, un vârf de cuţit de zahăr. Se lasă să fiarbă, acoperit, 15 minute. Dacă sosul este prea subţire, se lasă să fiarbă în vasul descoperit până Ia consistenţa dorită. Sosul se serveşte cald sau rece.





Pestele proaspat are pielea Óntinsa, umeda, stralucitoare, coloratie vie; cel alterat are pielea cu cute, se jupoaie usor, coloratie mata, stearsa, pe suprafata multa mucozitate.

Trimite o reteta culinara din peste si va fi publicata pe sit alaturi de numele tau (click aici!)

<<inapoi

 


Pariuri Sportive
 
 
Pescuit | Tehnici de pescuit | Scule de pescuit | Legislatie | Joc pescuit | Magazin pescuit
Despre vreme | Retete culinare | Forum pescuit | Evenimente | Galerie Foto | Publicitate | Contact
 
© 2004-2013 - Creative Vision
Toate drepturile rezervate