Pescuit marin
Pescuit amenajari piscicole
Dunarea si Delta Dunarii
Pescuit subacvatic
Pesti marini
Pesti de apa dulce

Momeli si nade de pescuit
Monturi pentru pescuit
Noduri pentru pescuit
Stiati ca ...?

Undite (fixe)
Vergi
Mulinete
Fire
Naluci
Accesorii
Trusa pentru pescuit
Ambarcatiuni pescuit

Legea nr.192 din
19 aprilie 2001

Completarea Legii
nr.192/2001

Meteo
Solunar pescuit

Aspicuri din peste
Budinci si aluaturi cu peste
Ciorbe si borsuri pescaresti
Conserve de peste
Fructe de mare
Gustari din peste
Peste la cuptor
Peste la gratar
Marinate cu peste
Peste prajit
Piftii din peste
Plachie de peste
Preparate din broaste
Preparate din raci
Preparate diverse
Rasol de peste
Salate din peste
Saramuri de peste
Sosuri pentru peste
Tocaturi din peste

 

Retete culinare - preparate culinare din carne de peste

Pârjoale


Ingrediente: 1 kg de crap sau alt peşte cărnos; 800 grame de cartofi, 2 lămâi, 100 grame de pesmet, 50 grame de unt, 2 ouă, 200 grame de ceapă, 100 ml de ulei, o linguriţă rasă de zahăr pudră, 2 cuişoare, sare, 100 grame de făină, foi de dafin.

Mod de preparare: Se curăţă peştele de oase şi se trece de două ori prin maşina de tocat, împreună cu jumătate din cantitatea de ceapă. Se adaugă sarea, piperul, zahărul, ouăle şi pesmetul. Din pasta obţinută se fac pârjoale, care se tăvălesc prin făină şi se prăjesc în ulei. Se înăbuşă în ulei, separat, restul de ceapă tocată; se adaugă cartofii tăiaţi felii rotunde; se pun cuişoarele, foile de dafin, apa caldă sau bulionul de peşte aromat; se acoperă vasul şi se lasă pe foc până când fierb cartofii. Se adaugă pârjoalele de peşte; dacă sosul este scăzut, se mai pune puţin bulion de peşte aromat, se acoperă vasul şi se lasă să dea două-trei clocote, la foc mic. Se stoarce lămâie, se toarnă deasupra (facultativ). Pârjoalele se servesc calde, cu salată verde sau ardei capia în oţet.





Pestele proaspat are pielea Óntinsa, umeda, stralucitoare, coloratie vie; cel alterat are pielea cu cute, se jupoaie usor, coloratie mata, stearsa, pe suprafata multa mucozitate.

Trimite o reteta culinara din peste si va fi publicata pe sit alaturi de numele tau (click aici!)

<<inapoi

 


Pariuri Sportive
 
 
Pescuit | Tehnici de pescuit | Scule de pescuit | Legislatie | Joc pescuit | Magazin pescuit
Despre vreme | Retete culinare | Forum pescuit | Evenimente | Galerie Foto | Publicitate | Contact
 
© 2004-2013 - Creative Vision
Toate drepturile rezervate