Pescuit marin
Pescuit amenajari piscicole
Dunarea si Delta Dunarii
Pescuit subacvatic
Pesti marini
Pesti de apa dulce

Momeli si nade de pescuit
Monturi pentru pescuit
Noduri pentru pescuit
Stiati ca ...?

Undite (fixe)
Vergi
Mulinete
Fire
Naluci
Accesorii
Trusa pentru pescuit
Ambarcatiuni pescuit

Legea nr.192 din
19 aprilie 2001

Completarea Legii
nr.192/2001

Meteo
Solunar pescuit

Aspicuri din peste
Budinci si aluaturi cu peste
Ciorbe si borsuri pescaresti
Conserve de peste
Fructe de mare
Gustari din peste
Peste la cuptor
Peste la gratar
Marinate cu peste
Peste prajit
Piftii din peste
Plachie de peste
Preparate din broaste
Preparate din raci
Preparate diverse
Rasol de peste
Salate din peste
Saramuri de peste
Sosuri pentru peste
Tocaturi din peste

 

Retete culinare - preparate culinare din carne de peste

Păstrăv sau şalău á la grecque


Ingrediente: 1 kg păstrăvi sau şalău, 50 m! ulei, verdeaţă, 100 grame de ceapă, 100 grame de morcovi, sare, piper, o lămâie, 2 foi de dafin, 200 grame de cartofi.

Mod de preparare: Peştele se curăţă, se sărează şi se iasă la scurs. Se fierbe ceapa întreagă, morcovul întreg, un vârf de cuţit de piper şi foile de dafin. Când zarzavatul a fiert, se scoate ceapa şi se înlătură, iar morcovul se taie rondefe. în apa în care a fiert zarzavatul se introduce peştele şi se lasă la fiert circa 10-15 minute. Peştele fiert se aşază pe un platou ornat cu morcovi şi cu cartofi (fierţi în coajă, curăţaţi, tăiaţi în lung). Din zeama în care a fiert peştele se reţine o cantitate egală cu 5 ceşcuţe de cafea, în care se stoarce o lămâie; se amestecă cu mărar tocat mărunt şi cu 1-2 ouă bătute bine.
Se bate bine cu telul, se ţine pe foc slab 2-3 minute, amestecând continuu. Se adaugă sare şi zeamă de lămâie, după gust. Sosul cald se toarnă peste peşte, morcovi şi cartofi. Se serveşte cu garnitură de salată verde.





Pestele proaspat are pielea Óntinsa, umeda, stralucitoare, coloratie vie; cel alterat are pielea cu cute, se jupoaie usor, coloratie mata, stearsa, pe suprafata multa mucozitate.

Trimite o reteta culinara din peste si va fi publicata pe sit alaturi de numele tau (click aici!)

<<inapoi

 


Pariuri Sportive
 
 
Pescuit | Tehnici de pescuit | Scule de pescuit | Legislatie | Joc pescuit | Magazin pescuit
Despre vreme | Retete culinare | Forum pescuit | Evenimente | Galerie Foto | Publicitate | Contact
 
© 2004-2013 - Creative Vision
Toate drepturile rezervate