Pescuit marin
Pescuit amenajari piscicole
Dunarea si Delta Dunarii
Pescuit subacvatic
Pesti marini
Pesti de apa dulce

Momeli si nade de pescuit
Monturi pentru pescuit
Noduri pentru pescuit
Stiati ca ...?

Undite (fixe)
Vergi
Mulinete
Fire
Naluci
Accesorii
Trusa pentru pescuit
Ambarcatiuni pescuit

Legea nr.192 din
19 aprilie 2001

Completarea Legii
nr.192/2001

Meteo
Solunar pescuit

Aspicuri din peste
Budinci si aluaturi cu peste
Ciorbe si borsuri pescaresti
Conserve de peste
Fructe de mare
Gustari din peste
Peste la cuptor
Peste la gratar
Marinate cu peste
Peste prajit
Piftii din peste
Plachie de peste
Preparate din broaste
Preparate din raci
Preparate diverse
Rasol de peste
Salate din peste
Saramuri de peste
Sosuri pentru peste
Tocaturi din peste

 

Retete culinare - preparate culinare din carne de peste

Peşte fript, cu garnitură de spumă de roşii


Se spală roşiile, se îndepărtează codiţa, se cufundă 15 secunde în apă clocotită, apoi se trec într-un vas cu apă rece; pieliţa se scoate uşor, se taie roşiile în două, se îndepărtează seminţele, se toacă în bucăţi mici cu un cuţit.
Pe foc mic, se topesc 2 linguriţe de unt, în care se căleşte uşor 1 lingură vârfuită de arpagic tocat mărunt (sau o ceapă mică); se amestecă mereu, nu trebuie să prindă culoare. După ce s-a călit arpagicul, se adaugă 3 linguri vârfuite de roşii pregătite ca mai sus, 1 lingură de pastă de roşii, 1 lingură rasă de tarhon tocat mărunt, 1 căţel de usturoi pisat bine, 2 linguri de vin alb sec. Se fierbe sosul timp de 2 minute, într-un vas acoperit; după aceea, se lasă să clocotească încet, la foc mic, într-un vas descoperit, încă 10 minute. Sosul trebuie să se îngroaşe puţin; se ia de pe foc şi se amestecă cu 2 foi de gelatină (4 grame) înmuiată în apă rece. Gelatina se dizolvă imediat în sosul cald; se bate bine cu telul, apoi se trece un minut la mixer. Obţinem o cremă omogenă, pe care o păstrăm la rece.
150 grame de smântână se bate la mixer până ce se îngroaşă şi îşi măreşte volumul. Se amestecă uşor smântână bătută cu spuma de roşii, care se serveşte cu peşte fript (resturi), marinat în prealabil.





Pestele proaspat are solzii stralucitori si bine fixati, fara strat gros de mucozitati; cel alterat are solzii opaci, se desprind usor, acoperiti cu un strat de mucozitati cu miros greu.

Trimite o reteta culinara din peste si va fi publicata pe sit alaturi de numele tau (click aici!)

<<inapoi

 


Pariuri Sportive
 
 
Pescuit | Tehnici de pescuit | Scule de pescuit | Legislatie | Joc pescuit | Magazin pescuit
Despre vreme | Retete culinare | Forum pescuit | Evenimente | Galerie Foto | Publicitate | Contact
 
© 2004-2013 - Creative Vision
Toate drepturile rezervate