Pescuit marin
Pescuit amenajari piscicole
Dunarea si Delta Dunarii
Pescuit subacvatic
Pesti marini
Pesti de apa dulce

Momeli si nade de pescuit
Monturi pentru pescuit
Noduri pentru pescuit
Stiati ca ...?

Undite (fixe)
Vergi
Mulinete
Fire
Naluci
Accesorii
Trusa pentru pescuit
Ambarcatiuni pescuit

Legea nr.192 din
19 aprilie 2001

Completarea Legii
nr.192/2001

Meteo
Solunar pescuit

Aspicuri din peste
Budinci si aluaturi cu peste
Ciorbe si borsuri pescaresti
Conserve de peste
Fructe de mare
Gustari din peste
Peste la cuptor
Peste la gratar
Marinate cu peste
Peste prajit
Piftii din peste
Plachie de peste
Preparate din broaste
Preparate din raci
Preparate diverse
Rasol de peste
Salate din peste
Saramuri de peste
Sosuri pentru peste
Tocaturi din peste

 

Retete culinare - preparate culinare din carne de peste

Peste la gratar cu orez


Ingrendiente: 2 pesti proaspeti, 2 ardei, 2 cepe, 3 catei de usturoi, 4 rosii, 2 linguri ulei, condimente pentru peste si orez. Preparare: Se curata pestele f.f. bine de solzi, apoi se pune intr-un lighean cu apa in care mai punem 2 ling de otet. Lasam asa cam 1 ora, dupa aceea se clsteste f.f. bine si se pune pe un prosop la scurs. Dupa ce sa scurs, il taiem in 6 bucati, le condimentam, apoi aprindem cuptorul aragazului. Il lasam sa se incinga 5 minute, punem pe gratarul de la cuptor pestele, cat mai jos punem o tava ca sa se scurga grasimea, lasam pestele pana ce se rumeneste. Preperare orez cu legume: calim ceapa si usturoiul, adaugam ardeii, cand s-au rumenit putin adaugam rosiile tocate, fara coaja. Dupa 10 min adaugam o cana si jumatate de orez, punem 4 cani de apa si lasam sa fiarba. Dupa ce a dat in clocot, adaugam condimentele pentu orez, sare si piper dupa gust. Cand e aproape gata, punem 50 gr de unt. Va doresc pofta buna!

Reteta oferita de: Poclau Andreea Violeta






Examinarea peştelui refrigerat (ţinut cu gheaţă) se face după aceleaşi criterii de apreciere, în ceea ce priveşte peştele congelat examinarea se face atît înainte de decongelare cît şi după aceea. în general peştele bine congelat dă un sunet clar la ciocanire ceea ce înseamnă că îngheţarea este uniformă în toată masa. Decongelarea peştelui se face la temperatura camerei, Imediat după decongelare peştele se prepară. Este total contraindicată păstrarea acestuia în frigider, chiar în congelator, după ce a fost decongelat.

Trimite o reteta culinara din peste si va fi publicata pe sit alaturi de numele tau (click aici!)

<<inapoi

 


Pariuri Sportive
 
 
Pescuit | Tehnici de pescuit | Scule de pescuit | Legislatie | Joc pescuit | Magazin pescuit
Despre vreme | Retete culinare | Forum pescuit | Evenimente | Galerie Foto | Publicitate | Contact
 
© 2004-2013 - Creative Vision
Toate drepturile rezervate