Pescuit marin
Pescuit amenajari piscicole
Dunarea si Delta Dunarii
Pescuit subacvatic
Pesti marini
Pesti de apa dulce

Momeli si nade de pescuit
Monturi pentru pescuit
Noduri pentru pescuit
Stiati ca ...?

Undite (fixe)
Vergi
Mulinete
Fire
Naluci
Accesorii
Trusa pentru pescuit
Ambarcatiuni pescuit

Legea nr.192 din
19 aprilie 2001

Completarea Legii
nr.192/2001

Meteo
Solunar pescuit

Aspicuri din peste
Budinci si aluaturi cu peste
Ciorbe si borsuri pescaresti
Conserve de peste
Fructe de mare
Gustari din peste
Peste la cuptor
Peste la gratar
Marinate cu peste
Peste prajit
Piftii din peste
Plachie de peste
Preparate din broaste
Preparate din raci
Preparate diverse
Rasol de peste
Salate din peste
Saramuri de peste
Sosuri pentru peste
Tocaturi din peste

 

Retete culinare - preparate culinare din carne de peste

Piftie de crap


Ingrediente: 1,5 kg de crap; 1,5 I de apă, 4-5 căţei de usturoi, sare, 3 foi de dafin, un albuş.

Mod de preparare I: Se curăţă peştele fără a i se îndepărta capul, coada şi înotătoarele. Se împarte în porţii şi, împreună cu capul, se pun într-o cratiţă cu apă, sare şi foi de dafin. Se fierb la foc potrivit, se ia spuma. Când peştele este fiert, se scoate, iăsându-se capul, care va fierbe în continuare până când zeama a scăzut astfel încât, luând o picătură între degete, să se simtă gelatinoasă. La nevoie, se pot adăuga 1-2 foi de gelatină albă. Feliile de peşte se aşază pe un platou adânc. în zeamă se pune usturoiul pisat (după gust), se fierbe într-un clocot, se drege cu un albuş bătut spumă, se strecoară printr-o pânză fină sau o sită deasă, se toarnă deasupra peştelui. Se ţine la rece ca să se închege. Se serveşte cu salată verde, salată de ardei copţi, gogoşari muraţi.

Mod de preparare II: 1 kg de crap; 500 grame de ceapă; 1 morcov; 1 păstârnac, câteva boabe de piper, 3 căţei de usturoi; 1 foaie de dafin, sare, lămâie. Pentru 1 kg de peşte se fierbe ceapă albă, tăiată felii, în 4 I de apă. După ce a fiert ceapa, se strecoară zeama, iar ceapa se dă prin sită şi se păstrează într-un vas separat. în zeama strecurată se pun boabe de piper, o foaie de dafin, morcov şi păstârnac. Se lasă să fiarbă 10 minute. Se pune peştele, lăsând să mai fiarbă încă 5 minute. Se ia vasul de pe foc; se lasă să se răcească, se strecoară zeama, la care se adaugă ceapa fierbinte, trecută prin sită, şi usturoiul. Se potriveşte de sare. Piftia fiartă se toarnă pe un platou; se lasă să se răcească. Se poate servi cu felii de lămâie.





Pestele proaspat are branhiile de culoare rosie sau roz, umede, fara miros neplacut, operculii se ridica greu si revin in pozitia initiala; cel alterat are branhiile de culoare alburie sau rosie spre cenusiu-verzui, miros greu, de putrefactie, operculii se ridica usor si raman in pozitia data.

Trimite o reteta culinara din peste si va fi publicata pe sit alaturi de numele tau (click aici!)

<<inapoi

 


Pariuri Sportive
 
 
Pescuit | Tehnici de pescuit | Scule de pescuit | Legislatie | Joc pescuit | Magazin pescuit
Despre vreme | Retete culinare | Forum pescuit | Evenimente | Galerie Foto | Publicitate | Contact
 
© 2004-2013 - Creative Vision
Toate drepturile rezervate