Pescuit marin
Pescuit amenajari piscicole
Dunarea si Delta Dunarii
Pescuit subacvatic
Pesti marini
Pesti de apa dulce

Momeli si nade de pescuit
Monturi pentru pescuit
Noduri pentru pescuit
Stiati ca ...?

Undite (fixe)
Vergi
Mulinete
Fire
Naluci
Accesorii
Trusa pentru pescuit
Ambarcatiuni pescuit

Legea nr.192 din
19 aprilie 2001

Completarea Legii
nr.192/2001

Meteo
Solunar pescuit

Aspicuri din peste
Budinci si aluaturi cu peste
Ciorbe si borsuri pescaresti
Conserve de peste
Fructe de mare
Gustari din peste
Peste la cuptor
Peste la gratar
Marinate cu peste
Peste prajit
Piftii din peste
Plachie de peste
Preparate din broaste
Preparate din raci
Preparate diverse
Rasol de peste
Salate din peste
Saramuri de peste
Sosuri pentru peste
Tocaturi din peste

 

Retete culinare - preparate culinare din carne de peste

Piftie de peşte


Mod de preparare I: Peştele curăţat şi tăiat în bucăţi (dacă e fără oase, ca morunul, nisetrul, cega) sau întreg (dacă are oase) se sărează şi se lasă să stea în sare 2-3 ore. între timp, se curăţă doi morcovi, 1 pătrunjel, 1 ceapă şi se taie în felii. Se pune zarzavatul să fiarbă cu apă rece; se mai adaugă 2-3 frunze de dafin, câteva boabe de piper şi se lasă să fiarbă. Când zarzavatul este fiert, se pun bucăţile de peşte; pentru a obţine o gelatină bună se adaugă capul de peşte, care trebuie să cântărească tot atât cât carnea de peşte. Când carnea este moale, înseamnă că este fiartă şi se scoate din cratiţă; zeama se lasă să fiarbă până când va scădea la cantitatea potrivită. Când este gata, se ia de pe foc, se strecoară şi se pune din nou la fiert. Când începe din nou să clocotească, se adaugă 3 albuşuri bătute spumă, amestecând mereu cu telul, până când albuşurile au luat toate impurităţile din zeamă, care trebuie să rămână clară. Se strecoară din nou printr-un şervet de pânză fină; se toarnă din această zeamă pe fundul unei forme (1 cm grosime) şi se lasă să se întărească. Când s-a întărit, se decorează după gust, se pun bucăţile de peşte curăţate de oase şi de piele. Peste ele, se toarnă restul de zeamă (rece) şi se dă din nou la rece, să se întărească gelatina. înainte de a o servi, se răstoarnă forma pe platoul respectiv; pentru a dezlipi uşor aspicul se înveleşte forma într-o cârpă muiată în apă foarte fierbinte şi stoarsă puţin. Se serveşte simplă sau cu un sos rece, maioneză, tartar, ravigot, remulad etc.

Mod de preparare II: Peştele fiert rasol se aşază pe farfuria de servit; zeama în care a fiert se strecoară şi se pune din nou la fiert, adăugând sarea necesară. Se bat 1-2 albuşuri spumă, se adaugă la zeama care clocoteşte, se amestecă 2-3 minute cu telul, se ia de pe foc, se adaugă 2-3 foi de gelatină albă, dizolvată în apă. Se acoperă cu un capac şi se lasă 15-20 de minute (pe maşină, dar în afara focului); în timpul acesta, albuşurile au adunat impurităţile formate în timpul fierberii şi zeama s-a limpezit. Se strecoară printr-un tifon, se toarnă peste peşte şi se lasă să se închege bine.

Pestele proaspat are branhiile de culoare rosie sau roz, umede, fara miros neplacut, operculii se ridica greu si revin in pozitia initiala; cel alterat are branhiile de culoare alburie sau rosie spre cenusiu-verzui, miros greu, de putrefactie, operculii se ridica usor si raman in pozitia data.

Trimite o reteta culinara din peste si va fi publicata pe sit alaturi de numele tau (click aici!)

<<inapoi

 


Pariuri Sportive
 
 
Pescuit | Tehnici de pescuit | Scule de pescuit | Legislatie | Joc pescuit | Magazin pescuit
Despre vreme | Retete culinare | Forum pescuit | Evenimente | Galerie Foto | Publicitate | Contact
 
© 2004-2013 - Creative Vision
Toate drepturile rezervate