Pescuit marin
Pescuit amenajari piscicole
Dunarea si Delta Dunarii
Pescuit subacvatic
Pesti marini
Pesti de apa dulce

Momeli si nade de pescuit
Monturi pentru pescuit
Noduri pentru pescuit
Stiati ca ...?

Undite (fixe)
Vergi
Mulinete
Fire
Naluci
Accesorii
Trusa pentru pescuit
Ambarcatiuni pescuit

Legea nr.192 din
19 aprilie 2001

Completarea Legii
nr.192/2001

Meteo
Solunar pescuit

Aspicuri din peste
Budinci si aluaturi cu peste
Ciorbe si borsuri pescaresti
Conserve de peste
Fructe de mare
Gustari din peste
Peste la cuptor
Peste la gratar
Marinate cu peste
Peste prajit
Piftii din peste
Plachie de peste
Preparate din broaste
Preparate din raci
Preparate diverse
Rasol de peste
Salate din peste
Saramuri de peste
Sosuri pentru peste
Tocaturi din peste

 

Retete culinare - preparate culinare din carne de peste

Pilaf (risotto) cu peşte


Ingrediente: 300 grame de orez, 2 linguri de ulei, 1-2 linguri de unt sau margarina pentru gătit, 500 grame de peşte slab.

Orezul spălat, scurs, se pune peste untul încălzit; orezul trebuie să absoarbă untul (o lingură sau două) fără să prindă culoare; se căleşte orezul la foc mic. Se stinge cu zeamă de zarzavat sau zeamă în care a fiert peşte (trebuie să fie o dată şi jumătate volumul orezului); se sărează, se piperează, după gust şi se fierbe acoperit, în clocote mici, până a absorbit orezu! tot lichidul (bobul trebuie să rămână întreg).
Bucăţile de peşte se prăjesc uşor, până capătă o culoare aurie; se scot şi se pun într-o cratiţă. Se adaugă un pahar de vin alb, 4 iinguri de bulion de roşii, şi, facultativ, câteva măsline fără sâmburi şi câteva fire de arpagic tocate mărunt. Se fierb acoperit 25 de minute. Orezul, presărat cu pătrunjel verde tocat sau cu caşcaval ras, se serveşte cu mâncarea de peşte, ca garnitură (sau se aşază pe un platou mâncarea la mijloc şi orezul de jur împrejur).





Pestele proaspat are branhiile de culoare rosie sau roz, umede, fara miros neplacut, operculii se ridica greu si revin in pozitia initiala; cel alterat are branhiile de culoare alburie sau rosie spre cenusiu-verzui, miros greu, de putrefactie, operculii se ridica usor si raman in pozitia data.

Trimite o reteta culinara din peste si va fi publicata pe sit alaturi de numele tau (click aici!)

<<inapoi

 


Pariuri Sportive
 
 
Pescuit | Tehnici de pescuit | Scule de pescuit | Legislatie | Joc pescuit | Magazin pescuit
Despre vreme | Retete culinare | Forum pescuit | Evenimente | Galerie Foto | Publicitate | Contact
 
© 2004-2013 - Creative Vision
Toate drepturile rezervate