Pescuit marin
Pescuit amenajari piscicole
Dunarea si Delta Dunarii
Pescuit subacvatic
Pesti marini
Pesti de apa dulce

Momeli si nade de pescuit
Monturi pentru pescuit
Noduri pentru pescuit
Stiati ca ...?

Undite (fixe)
Vergi
Mulinete
Fire
Naluci
Accesorii
Trusa pentru pescuit
Ambarcatiuni pescuit

Legea nr.192 din
19 aprilie 2001

Completarea Legii
nr.192/2001

Meteo
Solunar pescuit

Aspicuri din peste
Budinci si aluaturi cu peste
Ciorbe si borsuri pescaresti
Conserve de peste
Fructe de mare
Gustari din peste
Peste la cuptor
Peste la gratar
Marinate cu peste
Peste prajit
Piftii din peste
Plachie de peste
Preparate din broaste
Preparate din raci
Preparate diverse
Rasol de peste
Salate din peste
Saramuri de peste
Sosuri pentru peste
Tocaturi din peste

 

Retete culinare - preparate culinare din carne de peste

Rasol de peste cu piure de cartofi si morcovi


Ingrediente: 1 salau de 600 g, 4 linguri unt, 5 cartofi noi, 4 morcovi, 200 ml lapte, 1 lingura smantana, 1/2 lingurita zahar, sare, 1 legatura verdeata, otet.

Curatati pestele si il fierbeti timp de 15 minute in apa cu sare si putin otet. Curatati cartofii si morcovii si ii fierbeti separat in apa cu sare si putin unt. Cartofii fierti ii pasati si ii amestecati cu unt si lapte, iar morcovii ii pasati, adaugati zaharul si ii frecati cu smantana pana se omogenizeaza. Pestele se serveste cu cele doua tipuri de piure si cu verdeata tocata fin.





Fierberea peştelui se face la foc mic; timpul de fierbere sau frigere variază după mărimea peştelui sau a bucăţii respective, de la 15 minute la 40-50 de minute. Peştele îngheţat care se pune la fiert necesită 10 minute în plus, până se dezgheaţă în interior. E preferabil să fiarbă într-un bulion aromat sau în zeama în care au fiert zarzavaturile (morcov, pătrunjel, ţelină, ceapă, cartofi). Se lasă să se răcească în vasul în care a fiert; după ce s-a răcit complet, se curăţă de oase; tăind peştele pe spate, cu ajutorul unui cuţit, se scot oasele cu băgare de seamă, ca să nu se rupă carnea, întâi oasele din dreapta, apoi cele din stânga şirei spinării. Somnul se curăţă de piele după ce a fiert, înainte de a-l tăia în bucăţi.

Trimite o reteta culinara din peste si va fi publicata pe sit alaturi de numele tau (click aici!)

<<inapoi

 


Pariuri Sportive
 
 
Pescuit | Tehnici de pescuit | Scule de pescuit | Legislatie | Joc pescuit | Magazin pescuit
Despre vreme | Retete culinare | Forum pescuit | Evenimente | Galerie Foto | Publicitate | Contact
 
© 2004-2013 - Creative Vision
Toate drepturile rezervate