Pescuit marin
Pescuit amenajari piscicole
Dunarea si Delta Dunarii
Pescuit subacvatic
Pesti marini
Pesti de apa dulce

Momeli si nade de pescuit
Monturi pentru pescuit
Noduri pentru pescuit
Stiati ca ...?

Undite (fixe)
Vergi
Mulinete
Fire
Naluci
Accesorii
Trusa pentru pescuit
Ambarcatiuni pescuit

Legea nr.192 din
19 aprilie 2001

Completarea Legii
nr.192/2001

Meteo
Solunar pescuit

Aspicuri din peste
Budinci si aluaturi cu peste
Ciorbe si borsuri pescaresti
Conserve de peste
Fructe de mare
Gustari din peste
Peste la cuptor
Peste la gratar
Marinate cu peste
Peste prajit
Piftii din peste
Plachie de peste
Preparate din broaste
Preparate din raci
Preparate diverse
Rasol de peste
Salate din peste
Saramuri de peste
Sosuri pentru peste
Tocaturi din peste

 

Retete culinare - preparate culinare din carne de peste

Rulouri de salau in aspic


Se desprinde salaul crud de pe oase, cu multa grija sa nu se rupa. Se taie astfel fileurile incat sa se obtina felii cat mai apropiate ca dimensiune si potrivit de groase. Se sareaza, se pipereaza (dupa gust) si se stropesc cu putin vin. Se lasa sa stea o jumatate de ora; se fac apoi rulouri la fel de mari si se leaga, cel mai adesea, cu o ata sau cu un tifon curat. Se pun la fiert intr-un bulion de zarzavat, cu putina sare si o lingurita de otet. Se fierb la foc mic; cand sunt gata, se scot cu grija, se lasa sa se raceasca si la urma se scot atele. Pe fundul unei forme de chec se toarna un strat de aspic cu grosimea de 1cm. Dupa ce s-a inchegat bine, se aseaza deasupra fileurile de salau, fixandu-se fiecare cu o scobitoare, ca sa nu se deplaseze. Se toarna deasupra aspic racorit, atat cat sa le acopere aproape complet. Se scot scobitorile si se pune un strat de salata ruseasca in asa fel incat sa nu se atinga peretii formei. Se toarna din nou aspic racorit, pana ce se acopera compet. Se pune la rece; inainte de a se servi, se rastoarna forma pe un platou dreptunghiular si se acopera cu un servetel muiat in apa calda si stors, pentru a putea desprinde aspicul mai usor.





Mirosul neplacut care ramane pe maini dupa curatarea pestelui se indeparteaza mai usor prin spalare cu o solutie de otet.

Trimite o reteta culinara din peste si va fi publicata pe sit alaturi de numele tau (click aici!)

<<inapoi

 


Pariuri Sportive
 
 
Pescuit | Tehnici de pescuit | Scule de pescuit | Legislatie | Joc pescuit | Magazin pescuit
Despre vreme | Retete culinare | Forum pescuit | Evenimente | Galerie Foto | Publicitate | Contact
 
© 2004-2013 - Creative Vision
Toate drepturile rezervate