Pescuit marin
Pescuit amenajari piscicole
Dunarea si Delta Dunarii
Pescuit subacvatic
Pesti marini
Pesti de apa dulce

Momeli si nade de pescuit
Monturi pentru pescuit
Noduri pentru pescuit
Stiati ca ...?

Undite (fixe)
Vergi
Mulinete
Fire
Naluci
Accesorii
Trusa pentru pescuit
Ambarcatiuni pescuit

Legea nr.192 din
19 aprilie 2001

Completarea Legii
nr.192/2001

Meteo
Solunar pescuit

Aspicuri din peste
Budinci si aluaturi cu peste
Ciorbe si borsuri pescaresti
Conserve de peste
Fructe de mare
Gustari din peste
Peste la cuptor
Peste la gratar
Marinate cu peste
Peste prajit
Piftii din peste
Plachie de peste
Preparate din broaste
Preparate din raci
Preparate diverse
Rasol de peste
Salate din peste
Saramuri de peste
Sosuri pentru peste
Tocaturi din peste

 

Retete culinare - preparate culinare din carne de peste

Salată de heringi săraţi


Ingrediente: Heringi, ceapă, castraveciori acri, cartofi, ulei, oţet, piper, sare, ouă, măsline.

Mod de preparare I: Heringii curăţaţi şi desăraţi se taie în felii. Se adaugă ceapa tăiată rondele subţiri, castraveciori acri şi cartofi fierţi, tăiaţi în sferturi, ulei, oţet, piper şi sare. Se decorează cu felii de ou răscopt şi cu măsline.

Mod de preparare II: Se prepară la fel ca în reţeta de mai sus, înlocuind uleiul şi oţetul cu maioneză. Cine doreşte poate adăuga 1-2 mere crude, curăţate de coajă si rase.

Mod de preparare III: 500 grame de heringi sau cherci, 300 grame de ceapă, 1 lingură de morcov ras, 50 ml ulei, 1 legătură de pătrunjel, 50 ml oţet, câteva boabe de piper, o foaie de dafin, lămâie, măsline. Se desărează şi se curăţă heringii sau chercii şi se taie apoi în bucăţele. Se taie ceapa în felii subţiri, se amestecă cu pătrunjei tocat mărunt, o foaie de dafin sfărâmată, morcovul ras pe o râzătoare cu găuri mari şi piperul boabe (e preferabil ca ceapa să fie opărită cu apă clocotită, apoi trecută imediat în apă rece). Se aranjează zarzavatul în mijlocul unui platou, iar de jur împrejur bucăţelele de heringi. Se toarnă deasupra un sos preparat din ulei şi oţet. Se decorează cu felii de lămâie si măsline.





Pestele proaspat are branhiile de culoare rosie sau roz, umede, fara miros neplacut, operculii se ridica greu si revin in pozitia initiala; cel alterat are branhiile de culoare alburie sau rosie spre cenusiu-verzui, miros greu, de putrefactie, operculii se ridica usor si raman in pozitia data.

Trimite o reteta culinara din peste si va fi publicata pe sit alaturi de numele tau (click aici!)

<<inapoi

 


Pariuri Sportive
 
 
Pescuit | Tehnici de pescuit | Scule de pescuit | Legislatie | Joc pescuit | Magazin pescuit
Despre vreme | Retete culinare | Forum pescuit | Evenimente | Galerie Foto | Publicitate | Contact
 
© 2004-2013 - Creative Vision
Toate drepturile rezervate