Pescuit marin
Pescuit amenajari piscicole
Dunarea si Delta Dunarii
Pescuit subacvatic
Pesti marini
Pesti de apa dulce

Momeli si nade de pescuit
Monturi pentru pescuit
Noduri pentru pescuit
Stiati ca ...?

Undite (fixe)
Vergi
Mulinete
Fire
Naluci
Accesorii
Trusa pentru pescuit
Ambarcatiuni pescuit

Legea nr.192 din
19 aprilie 2001

Completarea Legii
nr.192/2001

Meteo
Solunar pescuit

Aspicuri din peste
Budinci si aluaturi cu peste
Ciorbe si borsuri pescaresti
Conserve de peste
Fructe de mare
Gustari din peste
Peste la cuptor
Peste la gratar
Marinate cu peste
Peste prajit
Piftii din peste
Plachie de peste
Preparate din broaste
Preparate din raci
Preparate diverse
Rasol de peste
Salate din peste
Saramuri de peste
Sosuri pentru peste
Tocaturi din peste

 

Retete culinare - preparate culinare din carne de peste

Salată de icre de crap


Ingrediente: 50 grame de icre, cea 200 ml ulei, 1-2 linguri de zeamă de lămâie, 4 linguri de apă.

Mod de preparare I: Icrele proaspete, sărate, se scurg de apa care s-a format prin dizolvarea sării şi, fără să se mai spele, se pun într-un castron, împreună cu o linguriţă de zeamă de lămâie. Se bat bine cu furculiţa, ca să se adune pieliţele, care se vor îndepărta, şi ca să se formeze un lichid vâscos prin spargerea unor boabe de icre. Numai în acel moment începe adăugarea uleiului, ca la maioneză. E preferabil să nu se pună nici gris, nici miez de pâine, ca să nu le denatureze gustul. Se bat continuu cu furculiţa sau cu mixerul, turnând câte puţin ulei. Când devin prea tari, se adaugă câte o linguriţă de apă rece sau zeamă de lămâie, care le albeşte şi le face spumoase (se adaugă numai cât este necesar).

Mod de preparare II: Se curăţă de pieliţe, se sărează şi se pun într-un vas de tablă, la foc, pe o cratiţă cu apă clocotită; se ţin icrele deasupra aburului, amestecând din când în când, până capătă pe toate părţile o culoare roşie. Se iau atunci de pe foc, se lasă să se răcească şi se bat cu ulei, puţin câte puţin, adăugând, la nevoie, zeamă de iămâie. Dacă au tendinţa de a se tăia, se pune puţin miez de pâine muiat în apă (sau în lapte îndoit cu apă), stors bine. Se bat cu furculiţa până obţinem consistenţa dorită. La 200 grame de icre se adaugă 50 grame de miez de pâine şi cea 200 ml de ulei. Se pot servi cu ceapă tocată mărunt; se garnisesc cu măsline (negre sau verzi). La fel se pregătesc icrele de caras.

Icrele proaspete, scoase din peşte, se trec imediat printr-o sită de cernut mălaiul (pentru a înlătura pieliţele), se sărează potrivit, se pun într-un castron, se mai adaugă puţină sare şi se lasă la rece. Au un gust mai bun şi se leagă mai uşor dacă sunt lăsate la rece cel puţin 24 de ore. Se bat cu un tel, turnând treptat câte puţin ulei şi amestecând repede, pentru ca uleiul să nu aibă timp să se strângă într-un singur loc. Se măreşte treptat cantitatea de ulei, stropind icrele între timp cu puţină apă sau sifon. La sfârşit se adaugă zeama de lămâie, amestecând continuu. După ce au fost preparate, este bine ca icrele să fie lăsate să se odihnească o jumătate de oră, după care se amestecă din nou, adăugând zeama de lămâie îndoită cu apă, dacă este cazul. Se pot servi şi cu ceapă tocată foarte mărunt (după ce a fost tăiată, se spală în mai multe ape, ca să nu mai aibă iuţeală şi miros puternic şi se stoarce bine).

Trimite o reteta culinara din peste si va fi publicata pe sit alaturi de numele tau (click aici!)

<<inapoi

 


Pariuri Sportive
 
 
Pescuit | Tehnici de pescuit | Scule de pescuit | Legislatie | Joc pescuit | Magazin pescuit
Despre vreme | Retete culinare | Forum pescuit | Evenimente | Galerie Foto | Publicitate | Contact
 
© 2004-2013 - Creative Vision
Toate drepturile rezervate