Pescuit marin
Pescuit amenajari piscicole
Dunarea si Delta Dunarii
Pescuit subacvatic
Pesti marini
Pesti de apa dulce

Momeli si nade de pescuit
Monturi pentru pescuit
Noduri pentru pescuit
Stiati ca ...?

Undite (fixe)
Vergi
Mulinete
Fire
Naluci
Accesorii
Trusa pentru pescuit
Ambarcatiuni pescuit

Legea nr.192 din
19 aprilie 2001

Completarea Legii
nr.192/2001

Meteo
Solunar pescuit

Aspicuri din peste
Budinci si aluaturi cu peste
Ciorbe si borsuri pescaresti
Conserve de peste
Fructe de mare
Gustari din peste
Peste la cuptor
Peste la gratar
Marinate cu peste
Peste prajit
Piftii din peste
Plachie de peste
Preparate din broaste
Preparate din raci
Preparate diverse
Rasol de peste
Salate din peste
Saramuri de peste
Sosuri pentru peste
Tocaturi din peste

 

Retete culinare - preparate culinare din carne de peste

Şalău umplut


Se curăţă un şalău de 1-1,5 kg. Pe de altă parte se ia un alt peşte mai mic, de vreo jumătate de kilogram, se curăţă, se îndepărtează oasele şi pielea. Se dă prin maşina de tocat, împreună cu miezul de la o felie de pâine groasă de două degete, muiată în lapte şi stoarsă bine. Se adaugă 2 gălbenuşuri, o ceapă tăiată mărunt şi călită uşor în ulei, pătrunjel tocat, sare, piper şi, facultativ, câteva ciuperci din conservă sau tăiate mărunt şi înăbuşite în unt amestecat cu ulei. Se umple peşteie pe la burtă, se coase cu 2-3 împunsături. Se fac pe spate câteva crestături de jumătate de centimetru adâncime, la distanţe de 2-3 cm unele de altele. Se aşază într-o craîiţă lungă, se unge peştele cu ulei amestecat cu unt; se adaugă în cratiţă o ceaşcă de vin alb şi 1 I de zeamă în care au fiert oasele peştelui care a servit la umplutură. Se dă.la cuptor, se stropeşte mereu cu zeama din cratiţă. Este gata într-o oră; înainte de a servi, se scot aţele cu care a fost cusut peştele; se serveşte cald, cu un sos de vin cu ciuperci, sau simplu, cu garnitura dorită.





Pestele proaspat are branhiile de culoare rosie sau roz, umede, fara miros neplacut, operculii se ridica greu si revin in pozitia initiala; cel alterat are branhiile de culoare alburie sau rosie spre cenusiu-verzui, miros greu, de putrefactie, operculii se ridica usor si raman in pozitia data.

Trimite o reteta culinara din peste si va fi publicata pe sit alaturi de numele tau (click aici!)

<<inapoi

 


Pariuri Sportive
 
 
Pescuit | Tehnici de pescuit | Scule de pescuit | Legislatie | Joc pescuit | Magazin pescuit
Despre vreme | Retete culinare | Forum pescuit | Evenimente | Galerie Foto | Publicitate | Contact
 
© 2004-2013 - Creative Vision
Toate drepturile rezervate