Pescuit marin
Pescuit amenajari piscicole
Dunarea si Delta Dunarii
Pescuit subacvatic
Pesti marini
Pesti de apa dulce

Momeli si nade de pescuit
Monturi pentru pescuit
Noduri pentru pescuit
Stiati ca ...?

Undite (fixe)
Vergi
Mulinete
Fire
Naluci
Accesorii
Trusa pentru pescuit
Ambarcatiuni pescuit

Legea nr.192 din
19 aprilie 2001

Completarea Legii
nr.192/2001

Meteo
Solunar pescuit

Aspicuri din peste
Budinci si aluaturi cu peste
Ciorbe si borsuri pescaresti
Conserve de peste
Fructe de mare
Gustari din peste
Peste la cuptor
Peste la gratar
Marinate cu peste
Peste prajit
Piftii din peste
Plachie de peste
Preparate din broaste
Preparate din raci
Preparate diverse
Rasol de peste
Salate din peste
Saramuri de peste
Sosuri pentru peste
Tocaturi din peste

 

Retete culinare - preparate culinare din carne de peste

Saramură de peşte mic


10-12 peşti mici, de circa 200 grame fiecare, se curăţă de intestine şi branhii, însă nu şi de solzi şi se spală, lăsându-se întregi. Se şterg bine cu un şervet şi se frig pe ambele părţi, pe o tavă de tablă nesmălţuită, bine înfierbântată, pe plită sau la aragaz, pe un disc din metal (aşezat deasupra flăcării) presărat bine cu sare. Se curăţă apoi solzii arşi cu un cuţit, în direcţia inversă aşezării lor (de la coadă spre cap) şi, fără să se mai spele, peştii se aşază într-un platou, se toarnă apă fierbinte cât să-i cuprindă; la nevoie se mai adaugă sare.
Facultativ, se pot pune 2 linguri de ulei, putina zeama de lamâie, ardei iute sau 3 catei de usturoi tocati marunt si un vârf de cutit de cimbru. Se serveste cu mamaliga calda.
Se pregateste la fei si din peste mai mare, fript la gratar sau la protap. Apa care se toarna peste el se sareaza si se aromeaza dupa gust.





Examinarea peştelui refrigerat (ţinut cu gheaţă) se face după aceleaşi criterii de apreciere, în ceea ce priveşte peştele congelat examinarea se face atît înainte de decongelare cît şi după aceea. în general peştele bine congelat dă un sunet clar la ciocanire ceea ce înseamnă că îngheţarea este uniformă în toată masa. Decongelarea peştelui se face la temperatura camerei, Imediat după decongelare peştele se prepară. Este total contraindicată păstrarea acestuia în frigider, chiar în congelator, după ce a fost decongelat.

Trimite o reteta culinara din peste si va fi publicata pe sit alaturi de numele tau (click aici!)

<<inapoi

 


Pariuri Sportive
 
 
Pescuit | Tehnici de pescuit | Scule de pescuit | Legislatie | Joc pescuit | Magazin pescuit
Despre vreme | Retete culinare | Forum pescuit | Evenimente | Galerie Foto | Publicitate | Contact
 
© 2004-2013 - Creative Vision
Toate drepturile rezervate