Pescuit marin
Pescuit amenajari piscicole
Dunarea si Delta Dunarii
Pescuit subacvatic
Pesti marini
Pesti de apa dulce

Momeli si nade de pescuit
Monturi pentru pescuit
Noduri pentru pescuit
Stiati ca ...?

Undite (fixe)
Vergi
Mulinete
Fire
Naluci
Accesorii
Trusa pentru pescuit
Ambarcatiuni pescuit

Legea nr.192 din
19 aprilie 2001

Completarea Legii
nr.192/2001

Meteo
Solunar pescuit

Aspicuri din peste
Budinci si aluaturi cu peste
Ciorbe si borsuri pescaresti
Conserve de peste
Fructe de mare
Gustari din peste
Peste la cuptor
Peste la gratar
Marinate cu peste
Peste prajit
Piftii din peste
Plachie de peste
Preparate din broaste
Preparate din raci
Preparate diverse
Rasol de peste
Salate din peste
Saramuri de peste
Sosuri pentru peste
Tocaturi din peste

 

Retete culinare - preparate culinare din carne de peste

Saramura de salau "Grindul Lupilor"


Ingrediente:
- salau
- sare mare de bucatarie
- ardei iute uscat
- rosie
- usturoi
- patrunjel verde
- cartofi

Se coace salaul si rosia pe o tabla groasa, acoperita īn totalitate cu sare mare de bucatarie, la foc de lemne. Separat se firbe īntr-un ibric cu apa ardeiul iute (taiat marunt sau īntreg, dupa preferinse si posibilitati), apoi se introduce rosia coapta pisata īn prealabil.
Pestele copt se curata de crusta de sare, se aseaza īntr-o tava de cuptor putin mai adānca, se presara usturoiul taiat marunt, dupa care se toarnaapa fiarta, se pune patrunjelul verde si se acopera totul timp de 10 minute.
Se serveste cu cartofi fierti.

Foarte important:
focul trebuie sa fie de lemne si sa arda cu flacara ;
tabla trebuie sa fie groasa pentru a nu arde pestele;
usturoiul nu trebuie pus la fiert īn ibric deoarece amaraste māncarea;
patrunjelul verde nu se va taia cu cutitul, ci se va rupe cu māna pentru a nu-si pierde aroma;
pestele nu trebuie acoperit īn totalitate de zeama;

PS: Daca ajungeti pe Grindul Lupilor īntrebati de Fadric de la canalul 2 sau canalul 5. Este cel mai bun si cel mai curat maestru bucatar de specialitati din peste.

Reteta oferita de: Simion Dan Laurentiu





Examinarea peştelui refrigerat (ţinut cu gheaţă) se face după aceleaşi criterii de apreciere, în ceea ce priveşte peştele congelat examinarea se face atît înainte de decongelare cît şi după aceea. în general peştele bine congelat dă un sunet clar la ciocanire ceea ce înseamnă că îngheţarea este uniformă în toată masa. Decongelarea peştelui se face la temperatura camerei, Imediat după decongelare peştele se prepară. Este total contraindicată păstrarea acestuia în frigider, chiar în congelator, după ce a fost decongelat.

Trimite o reteta culinara din peste si va fi publicata pe sit alaturi de numele tau (click aici!)

<<inapoi

 


Pariuri Sportive
 
 
Pescuit | Tehnici de pescuit | Scule de pescuit | Legislatie | Joc pescuit | Magazin pescuit
Despre vreme | Retete culinare | Forum pescuit | Evenimente | Galerie Foto | Publicitate | Contact
 
© 2004-2013 - Creative Vision
Toate drepturile rezervate