Pescuit marin
Pescuit amenajari piscicole
Dunarea si Delta Dunarii
Pescuit subacvatic
Pesti marini
Pesti de apa dulce

Momeli si nade de pescuit
Monturi pentru pescuit
Noduri pentru pescuit
Stiati ca ...?

Undite (fixe)
Vergi
Mulinete
Fire
Naluci
Accesorii
Trusa pentru pescuit
Ambarcatiuni pescuit

Legea nr.192 din
19 aprilie 2001

Completarea Legii
nr.192/2001

Meteo
Solunar pescuit

Aspicuri din peste
Budinci si aluaturi cu peste
Ciorbe si borsuri pescaresti
Conserve de peste
Fructe de mare
Gustari din peste
Peste la cuptor
Peste la gratar
Marinate cu peste
Peste prajit
Piftii din peste
Plachie de peste
Preparate din broaste
Preparate din raci
Preparate diverse
Rasol de peste
Salate din peste
Saramuri de peste
Sosuri pentru peste
Tocaturi din peste

 

Retete culinare - preparate culinare din carne de peste

Somn la cuptor cu ciuperci


Ingrediente: 1 kg somn; 200 grame de ceapă; 1 cutie de 250 grame de ciuperci conservate, piper boabe, piper pisat, pătrunjel, 2 linguri de pastă de roşii, 150 ml ulei, 100 ml vin alb sec, 100 ml apă căiduţă.
Mod de preparare: Peştele se curăţă, se împarte în porţii, se sărează şi se lasă să se scurgă. Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în 100 ml ulei, peste care se pun ciupercile tăiate. în acest sote se toarnă bulionul, vinul şi apa şi se lasă să dea un clocot. Se unge o tavă cu ulei, se presară câteva boabe de piper, se aranjează bucăţile de peşte, peste care se varsă sosul de ciuperci, se presară sare, piper pisat, pătrunjel tocat mărunt. Se coace la cuptor circa 35 de minute.
Somul se serveşte cald, cu pătrunjel tocat pe deasupra.
La fel se pregătesc crapul sau macrourile.





Examinarea peştelui refrigerat (ţinut cu gheaţă) se face după aceleaşi criterii de apreciere, în ceea ce priveşte peştele congelat examinarea se face atît înainte de decongelare cît şi după aceea. în general peştele bine congelat dă un sunet clar la ciocanire ceea ce înseamnă că îngheţarea este uniformă în toată masa. Decongelarea peştelui se face la temperatura camerei, Imediat după decongelare peştele se prepară. Este total contraindicată păstrarea acestuia în frigider, chiar în congelator, după ce a fost decongelat.

Trimite o reteta culinara din peste si va fi publicata pe sit alaturi de numele tau (click aici!)

<<inapoi

 


Pariuri Sportive
 
 
Pescuit | Tehnici de pescuit | Scule de pescuit | Legislatie | Joc pescuit | Magazin pescuit
Despre vreme | Retete culinare | Forum pescuit | Evenimente | Galerie Foto | Publicitate | Contact
 
© 2004-2013 - Creative Vision
Toate drepturile rezervate