Pescuit marin
Pescuit amenajari piscicole
Dunarea si Delta Dunarii
Pescuit subacvatic
Pesti marini
Pesti de apa dulce

Momeli si nade de pescuit
Monturi pentru pescuit
Noduri pentru pescuit
Stiati ca ...?

Undite (fixe)
Vergi
Mulinete
Fire
Naluci
Accesorii
Trusa pentru pescuit
Ambarcatiuni pescuit

Legea nr.192 din
19 aprilie 2001

Completarea Legii
nr.192/2001

Meteo
Solunar pescuit

Aspicuri din peste
Budinci si aluaturi cu peste
Ciorbe si borsuri pescaresti
Conserve de peste
Fructe de mare
Gustari din peste
Peste la cuptor
Peste la gratar
Marinate cu peste
Peste prajit
Piftii din peste
Plachie de peste
Preparate din broaste
Preparate din raci
Preparate diverse
Rasol de peste
Salate din peste
Saramuri de peste
Sosuri pentru peste
Tocaturi din peste

 

Retete culinare - preparate culinare din carne de peste

Sos olandez


Ingrediente: 4 gălbenuşuri sau 2 ouă întregi, 150 grame de unt, 100 mi de apă, 20 ml de zeamă de lămâie sau suc de lămâie, o linguriţă cu vârf de muştar, 1/2 linguriţă de sare, 100 ml de smântână groasă, pătrunjel tocat.

Mod de preparare: Toate ingredientele de mai sus, în afară de smântână, se pun într-o cratiţă şi se bat cu telul, într-un vas cu apă clocotită, timp de 3-4 minute, până când se leagă compoziţia ca o smântână groasă. Se bate repede, insistând pe fundul vasului. La început, compoziţia este spumoasă prin batere; pe măsură ce se înfierbântă (2 minute) spuma dispare, compoziţia se leagă, căpătând aspectul unei smântâni groase (după 3-4 minute). Se ia repede de pe aburi, se lasă 2 minute, să se răcească puţin, apoi se adaugă smântână, cu care se bate bine, până se omogenizează (se poate servi şi fără smântână). Când se răceşte, se îngroaşă ca o maioneză. Se serveşte imediat după preparare.





Examinarea peştelui refrigerat (ţinut cu gheaţă) se face după aceleaşi criterii de apreciere, în ceea ce priveşte peştele congelat examinarea se face atît înainte de decongelare cît şi după aceea. în general peştele bine congelat dă un sunet clar la ciocanire ceea ce înseamnă că îngheţarea este uniformă în toată masa. Decongelarea peştelui se face la temperatura camerei, Imediat după decongelare peştele se prepară. Este total contraindicată păstrarea acestuia în frigider, chiar în congelator, după ce a fost decongelat.

Trimite o reteta culinara din peste si va fi publicata pe sit alaturi de numele tau (click aici!)

<<inapoi

 


Pariuri Sportive
 
 
Pescuit | Tehnici de pescuit | Scule de pescuit | Legislatie | Joc pescuit | Magazin pescuit
Despre vreme | Retete culinare | Forum pescuit | Evenimente | Galerie Foto | Publicitate | Contact
 
© 2004-2013 - Creative Vision
Toate drepturile rezervate