Pescuit marin
Pescuit amenajari piscicole
Dunarea si Delta Dunarii
Pescuit subacvatic
Pesti marini
Pesti de apa dulce

Momeli si nade de pescuit
Monturi pentru pescuit
Noduri pentru pescuit
Stiati ca ...?

Undite (fixe)
Vergi
Mulinete
Fire
Naluci
Accesorii
Trusa pentru pescuit
Ambarcatiuni pescuit

Legea nr.192 din
19 aprilie 2001

Completarea Legii
nr.192/2001

Meteo
Solunar pescuit

Aspicuri din peste
Budinci si aluaturi cu peste
Ciorbe si borsuri pescaresti
Conserve de peste
Fructe de mare
Gustari din peste
Peste la cuptor
Peste la gratar
Marinate cu peste
Peste prajit
Piftii din peste
Plachie de peste
Preparate din broaste
Preparate din raci
Preparate diverse
Rasol de peste
Salate din peste
Saramuri de peste
Sosuri pentru peste
Tocaturi din peste

 

Retete culinare - preparate culinare din carne de peste

Sos picant cu sardele


Ingrediente: 3 bucăţi mari de sardele, 3 gălbenuşuri răscoapte, 1 gălbenuş crud, 1 linguriţă de muştar, 200 ml de ulei, sare, piper.

Mod de preparare I: Gălbenuşurile răscoapte şi sardelele curăţate de piele şi de şira spinării se zdrobesc bine de tot şi se amestecă cu gălbenuşul crud. Se freacă apoi cu uleiul turnat treptat, ca la maioneză. La urmă se adaugă muştar, piper, puţin oţet de vin (după gust).

Mod de preparare II: 3 gălbenuşuri fierte, 2 sardele, 3 linguriţe de muştar, 6 linguri de ulei, un vârf de cuţit de ceapă tocată foarte mărunt, zeamă de lămâie, 2-3 frunze de tarhon. Gălbenuşurile răscoapte se zdrobesc şi se amestecă bine cu uleiul, turnat treptat, ca la maioneză. Se adaugă muştarul, sardelele curăţate şi trecute prin sită, ceapa, zeama de lămâie (după gust), tarhonul tocat mărunt şi se amestecă până se omogenizează.





Examinarea peştelui refrigerat (ţinut cu gheaţă) se face după aceleaşi criterii de apreciere, în ceea ce priveşte peştele congelat examinarea se face atît înainte de decongelare cît şi după aceea. în general peştele bine congelat dă un sunet clar la ciocanire ceea ce înseamnă că îngheţarea este uniformă în toată masa. Decongelarea peştelui se face la temperatura camerei, Imediat după decongelare peştele se prepară. Este total contraindicată păstrarea acestuia în frigider, chiar în congelator, după ce a fost decongelat.

Trimite o reteta culinara din peste si va fi publicata pe sit alaturi de numele tau (click aici!)

<<inapoi

 


Pariuri Sportive
 
 
Pescuit | Tehnici de pescuit | Scule de pescuit | Legislatie | Joc pescuit | Magazin pescuit
Despre vreme | Retete culinare | Forum pescuit | Evenimente | Galerie Foto | Publicitate | Contact
 
© 2004-2013 - Creative Vision
Toate drepturile rezervate