Pescuit marin
Pescuit amenajari piscicole
Dunarea si Delta Dunarii
Pescuit subacvatic
Pesti marini
Pesti de apa dulce

Momeli si nade de pescuit
Monturi pentru pescuit
Noduri pentru pescuit
Stiati ca ...?

Undite (fixe)
Vergi
Mulinete
Fire
Naluci
Accesorii
Trusa pentru pescuit
Ambarcatiuni pescuit

Legea nr.192 din
19 aprilie 2001

Completarea Legii
nr.192/2001

Meteo
Solunar pescuit

Aspicuri din peste
Budinci si aluaturi cu peste
Ciorbe si borsuri pescaresti
Conserve de peste
Fructe de mare
Gustari din peste
Peste la cuptor
Peste la gratar
Marinate cu peste
Peste prajit
Piftii din peste
Plachie de peste
Preparate din broaste
Preparate din raci
Preparate diverse
Rasol de peste
Salate din peste
Saramuri de peste
Sosuri pentru peste
Tocaturi din peste

 

Retete culinare - preparate culinare din carne de peste

Stiuca la cuptor


Ingrediente: 2 kg stiuca, 3 cepe mari, 3 rosii decojite, ulei, suc de rosii, vin alb, sare, foi de dafin.

Mod de preparare I: Se curata stiuca, se cresteaza pe ambele parti, se sareaza si se condimenteaza dupa gust, se pune intr-o tava, pe pat de ceapa taiata pestisori, la cuptor, cu 50ml ulei si cca 200ml apa. Se prepara un sos din: doua cepe mari taiate marunt si prajite in ulei la care se adauga sare, trei rosii decojite si taiate cuburi, 200 ml supa, 100 ml suc de rosii, doua frunze de dafin. Dupa ce sosul ese bine fiert se adauga 250 ml vin alb sec. Dupa ce stiuca a stat 20 min la cuptor, se intoarce, se toarna sosul deasupra si se mai lasa inca 20-30 min in cuptor.

Reteta oferita de: Petrariu Radu

Mod de preparare II: Punem ştiuca golită, cu urechile scoase, dar cu solzii pe ea, în zeama de zarzavat, să fiarbă fără a se sfărâma. Când e fiartă, îi scoatem, cu un vârf de cuţit, pielea cu solzii, şira spinării şi, pe cât posibil, şi celelalte oase. Punem într-o formă bine unsă cu unt felii de ştiucă, în strat compact, în altă cratiţă fierbem ciuperci, înăbuşite în unt sau ulei, cu sare, piper, zeamă de lămâie. Când s-au înmuiat, le turnăm, cu sosul lor, peste feliile de ştiucă. Deasupra aşezăm rondele de roşii, fără pieliţă şi seminţe, presarăm caşcaval ras. Dăm la cuptor 20-30 de minute.





Examinarea peştelui refrigerat (ţinut cu gheaţă) se face după aceleaşi criterii de apreciere, în ceea ce priveşte peştele congelat examinarea se face atît înainte de decongelare cît şi după aceea. în general peştele bine congelat dă un sunet clar la ciocanire ceea ce înseamnă că îngheţarea este uniformă în toată masa. Decongelarea peştelui se face la temperatura camerei, Imediat după decongelare peştele se prepară. Este total contraindicată păstrarea acestuia în frigider, chiar în congelator, după ce a fost decongelat.

Trimite o reteta culinara din peste si va fi publicata pe sit alaturi de numele tau (click aici!)

<<inapoi

 


Pariuri Sportive
 
 
Pescuit | Tehnici de pescuit | Scule de pescuit | Legislatie | Joc pescuit | Magazin pescuit
Despre vreme | Retete culinare | Forum pescuit | Evenimente | Galerie Foto | Publicitate | Contact
 
© 2004-2013 - Creative Vision
Toate drepturile rezervate