Pescuit marin
Pescuit amenajari piscicole
Dunarea si Delta Dunarii
Pescuit subacvatic
Pesti marini
Pesti de apa dulce

Momeli si nade de pescuit
Monturi pentru pescuit
Noduri pentru pescuit
Stiati ca ...?

Undite (fixe)
Vergi
Mulinete
Fire
Naluci
Accesorii
Trusa pentru pescuit
Ambarcatiuni pescuit

Legea nr.192 din
19 aprilie 2001

Completarea Legii
nr.192/2001

Meteo
Solunar pescuit

Aspicuri din peste
Budinci si aluaturi cu peste
Ciorbe si borsuri pescaresti
Conserve de peste
Fructe de mare
Gustari din peste
Peste la cuptor
Peste la gratar
Marinate cu peste
Peste prajit
Piftii din peste
Plachie de peste
Preparate din broaste
Preparate din raci
Preparate diverse
Rasol de peste
Salate din peste
Saramuri de peste
Sosuri pentru peste
Tocaturi din peste

 

Retete culinare - preparate culinare din carne de peste

Şîiucă umplută, la cuptor


Se curăţă o ştiucă de 1,5 kg; se scoate pielea, căutând să o lăsăm cât mai întreagă. Tăiem de la început capul, apoi desprindem pielea pe la gât şi o scoatem de pe peşte ca o mănuşă întoarsă pe dos. Se spală, se freacă cu puţină sare şi se lasă deoparte. Carnea se desface de pe oase, se trece prin maşina de tocat, împreună cu miezul unei felii groase de pâine, muiată în lapte şi stoarsă bine. Se freacă totul bine cu 2 ouă, 2 sardele zdrobite bine, piper, pătrunjel tocat şi o lingură de ulei. Se umple pielea de ştiucă, bine stoarsă de apă. După ce s-a umplut, se coase pe unde s-a umplut şi se aşază capul la loc. Se pune peştele, stropit cu unt, într-o tavă lungă, se dă la cuptor, se unge din când în când. Pielea se poate scoate făcând o tăietură la burtă, apoi, cu ajutorul unui cuţit mic începem să desfacem pielea, care rămâne prinsă numai de cap. Se serveşte caldă, cu sos de unt sau cu garnitura dorită. Sos de unt: 50 grame de unt, 100 ml apă, 1-2 linguriţe de zeamă de lămâie, o jumătate de linguriţă de sare. Se pun toate ingredientele într-un vas şi se bat cu furculiţa pe foc mic, 2 minute, ca să se emulsioneze untul în lichid. Sosul va rămâne tot lichid, dar cu grăsimea difuzată în particule foarte mici, dacă se foloseşte imediat. Când se ia de pe foc, se pune pătrunjel tocat şi se toarnă fierbinte peste peştele umplut.





Examinarea peştelui refrigerat (ţinut cu gheaţă) se face după aceleaşi criterii de apreciere, în ceea ce priveşte peştele congelat examinarea se face atît înainte de decongelare cît şi după aceea. în general peştele bine congelat dă un sunet clar la ciocanire ceea ce înseamnă că îngheţarea este uniformă în toată masa. Decongelarea peştelui se face la temperatura camerei, Imediat după decongelare peştele se prepară. Este total contraindicată păstrarea acestuia în frigider, chiar în congelator, după ce a fost decongelat.

Trimite o reteta culinara din peste si va fi publicata pe sit alaturi de numele tau (click aici!)

<<inapoi

 


Pariuri Sportive
 
 
Pescuit | Tehnici de pescuit | Scule de pescuit | Legislatie | Joc pescuit | Magazin pescuit
Despre vreme | Retete culinare | Forum pescuit | Evenimente | Galerie Foto | Publicitate | Contact
 
© 2004-2013 - Creative Vision
Toate drepturile rezervate