Pescuit marin
Pescuit amenajari piscicole
Dunarea si Delta Dunarii
Pescuit subacvatic
Pesti marini
Pesti de apa dulce

Momeli si nade de pescuit
Monturi pentru pescuit
Noduri pentru pescuit
Stiati ca ...?

Undite (fixe)
Vergi
Mulinete
Fire
Naluci
Accesorii
Trusa pentru pescuit
Ambarcatiuni pescuit

Legea nr.192 din
19 aprilie 2001

Completarea Legii
nr.192/2001

Meteo
Solunar pescuit

Aspicuri din peste
Budinci si aluaturi cu peste
Ciorbe si borsuri pescaresti
Conserve de peste
Fructe de mare
Gustari din peste
Peste la cuptor
Peste la gratar
Marinate cu peste
Peste prajit
Piftii din peste
Plachie de peste
Preparate din broaste
Preparate din raci
Preparate diverse
Rasol de peste
Salate din peste
Saramuri de peste
Sosuri pentru peste
Tocaturi din peste

 

Retete culinare - preparate culinare din carne de peste

Stridii gratinate cu spanac


Ingrediente: 48 stridii, 500g spanac, o ceapa, 1 catel de usturoi, unt, 3 linguri de ulei, piper; pentru sosul alb - 250ml de smantana, 40g unt, 40g faina, 30g de branza rasa, sare.

Mod de preparare: Curatati si spalati spanacul. Puneti spanacul intr-o tigaie cu putina sare si apa si inabusiti-l la foc mic timp de 5 minute, dupa care il scoateti si il tocati mai mare. Intr-o alta tigaie incalziti uleiul, adaugati spanacul astfel pregatit si il rumeniti timp de cateva minute. Stridiile, spalate in prealabil, si cu ceapa si usturoiul tocate fin se pun intr-o tigaie, se acopera cu capacul si se tin la foc iute timp de 5 minute, asa incat sa nu se deschida. Se dau deoparte de pe foc si se scot stridiile, care se lasa sa se zvante. Zeama rezultata se strecoara si se tine la indemana. Pentru sosul alb se topeste untul, se incorporeaza faina si smantana si se adauga zeama obtinuta anterior, si se tine pe foc mic pana cand se obtine un sos cremos, usor fluid. Stridiile si sosul obtinut se pun impreuna intr-o tava unsa cu unt, se presara deasupra branza rasa si se pun in cuptorul incalzit la 220C timp de 5-10 minute. Se servesc imediat.





Scoicile se spală mai întîi bine de noroi în mai multe ape (in cazul in care sunt proaspete), dacă este cazul se rad cu un cuţit ca să nu rămînă nisip pe ele. Nu se ţin prea mult în apă, ci se spală pe rînd una cîte una.

Trimite o reteta culinara din peste si va fi publicata pe sit alaturi de numele tau (click aici!)

<<inapoi

 


Pariuri Sportive
 
 
Pescuit | Tehnici de pescuit | Scule de pescuit | Legislatie | Joc pescuit | Magazin pescuit
Despre vreme | Retete culinare | Forum pescuit | Evenimente | Galerie Foto | Publicitate | Contact
 
© 2004-2013 - Creative Vision
Toate drepturile rezervate