Pescuit marin
Pescuit amenajari piscicole
Dunarea si Delta Dunarii
Pescuit subacvatic
Pesti marini
Pesti de apa dulce

Momeli si nade de pescuit
Monturi pentru pescuit
Noduri pentru pescuit
Stiati ca ...?

Undite (fixe)
Vergi
Mulinete
Fire
Naluci
Accesorii
Trusa pentru pescuit
Ambarcatiuni pescuit

Legea nr.192 din
19 aprilie 2001

Completarea Legii
nr.192/2001

Meteo
Solunar pescuit

Aspicuri din peste
Budinci si aluaturi cu peste
Ciorbe si borsuri pescaresti
Conserve de peste
Fructe de mare
Gustari din peste
Peste la cuptor
Peste la gratar
Marinate cu peste
Peste prajit
Piftii din peste
Plachie de peste
Preparate din broaste
Preparate din raci
Preparate diverse
Rasol de peste
Salate din peste
Saramuri de peste
Sosuri pentru peste
Tocaturi din peste

 

Retete culinare - preparate culinare din carne de peste

Zacusca de şalău


Ingrediente: 1 kg peşte; 500 grame de morcov; 150 grame de ceapă; 300 grame de mazăre; 500 grame de arpagic; 100 grame de măsline; 300 grame de castraveţi acri; 200 ml ulei, 100 grame de bulion, 100 ml vin alb, zeamă de peşte, sare, piper.

Se taie peştele în felii, care se prăjesc puţin, până când capătă o culoare aurie. Morcovii tăiaţi rondele se prăjesc puţin în ulei; de asemenea, se prăjeşte uşor ceapa, tăiată subţire, până capătă culoarea aurie, apoi se stinge cu bulion, vin şi câteva linguri de zeamă de peşte, în care s-a adăugat piper.
Se toarnă acest sos în tavă, împreună cu morcovii, mazărea fiartă, măslinele opărite, arpagicul (înăbuşit mai înainte în ulei) şi castraveţii acri tăiaţi (care se înăbuşă şi ei, mai întâi). Se amestecă uşor, se potriveşte de sare şi piper; la nevoie, se adaugă zeamă de peşte şi vin. Se aranjează peştele în tavă şi se dă la cuptor, unde se lasă până se rumeneşte. E mai gustos a doua zi, rece. La fel se pregăteşte zacusca de morun sau nisetru.





Examinarea peştelui refrigerat (ţinut cu gheaţă) se face după aceleaşi criterii de apreciere, în ceea ce priveşte peştele congelat examinarea se face atît înainte de decongelare cît şi după aceea. în general peştele bine congelat dă un sunet clar la ciocanire ceea ce înseamnă că îngheţarea este uniformă în toată masa. Decongelarea peştelui se face la temperatura camerei, Imediat după decongelare peştele se prepară. Este total contraindicată păstrarea acestuia în frigider, chiar în congelator, după ce a fost decongelat.

Trimite o reteta culinara din peste si va fi publicata pe sit alaturi de numele tau (click aici!)

<<inapoi

 


Pariuri Sportive
 
 
Pescuit | Tehnici de pescuit | Scule de pescuit | Legislatie | Joc pescuit | Magazin pescuit
Despre vreme | Retete culinare | Forum pescuit | Evenimente | Galerie Foto | Publicitate | Contact
 
© 2004-2013 - Creative Vision
Toate drepturile rezervate