Pescuit marin
Pescuit amenajari piscicole
Dunarea si Delta Dunarii
Pescuit subacvatic
Pesti marini
Pesti de apa dulce

Momeli si nade de pescuit
Monturi pentru pescuit
Noduri pentru pescuit
Stiati ca ...?

Undite (fixe)
Vergi
Mulinete
Fire
Naluci
Accesorii
Trusa pentru pescuit
Ambarcatiuni pescuit

Legea nr.192 din
19 aprilie 2001

Completarea Legii
nr.192/2001

Meteo
Solunar pescuit

Aspicuri din peste
Budinci si aluaturi cu peste
Ciorbe si borsuri pescaresti
Conserve de peste
Fructe de mare
Gustari din peste
Peste la cuptor
Peste la gratar
Marinate cu peste
Peste prajit
Piftii din peste
Plachie de peste
Preparate din broaste
Preparate din raci
Preparate diverse
Rasol de peste
Salate din peste
Saramuri de peste
Sosuri pentru peste
Tocaturi din peste

 

Home > Pescuit in apa dulce > Scobar


Scobar (Chondrostoma Nasus)


Este un peste de apa curgatoare, cu corp alungit, usor turit lateral, de culoare cenusiu-verzuie pe coama, ce devine alba spre burta. Are aripioarele rosii, mai putin aripa dorsala, ochii au irisul galben-auriu cu o pata rosie.
Traieste in ape curgatoare, limpezi, reci, cu sol tare si neregulat, format din pietris, argila sau nisip.
Echipamentul necesar pentru prinderea scobarului este format dintr-o varga de 3-4 m, fir subtire dar rezistent de 0,15-0,18, pluta foarte usoara. Plumbul adecvat plutei va fi la 15-17 cm de acul legat pe nailon de 0,10-0,14.
Ca momeala putem folosi viermusul dar si cocoloase de mamaliga indulcita, miez de paine, cubulete de cartof fiert sau cuburi crude tinute 4-5 ore in zahar pudra.
Lungimea minima admisa a scobarului ce poate fi retinut dupa capturare este de 20 cm.



<<INAPOI

 


Pariuri Sportive
 
 
Pescuit | Tehnici de pescuit | Scule de pescuit | Legislatie | Joc pescuit | Magazin pescuit
Despre vreme | Retete culinare | Forum pescuit | Evenimente | Galerie Foto | Publicitate | Contact
 
© 2004-2013 - Creative Vision
Toate drepturile rezervate